Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vp0ek7s5

Elnézést hogy összezavartalak. Köszönöm a segítséget.

Kelepeisz Lajos

Ez így teljesen érthető , még egy kérdésem lenne, a leírt adatokat jól értem, ha teszem fel azt írja hogy adott típusú kocsi statikus terhelhetősége pl:5000N, akkor az ideális esetben tartósan károsodás nélkül ~510kg-ot tud mozgatni, ugye?

Köszönöm.

szf

Van olyan mágnesszelep ami 0bar nyomás alatt is nyit. Ilyenek voltak a régi fütésrendszeremben.

zozo

Nem egészen igaz, ugyanis amint megindítod az 500 kg súlyt, azonnal jelentkezik a nyomaték terhelés is. A tehetetlensége miatt forgató nyomatékot képez, tehát a gyorsítás függvényében jelentkezik a nyomaték terhelés.  Ennek is a megadott határon belül kell(ene) lennie.

Az 500 kg-ot akkor tudnád csak "statikusan" mozgatni, ha mondjuk óránként egy cm-t mozdulna el. :)

Persze matematikailag ez sem igaz, de érted miért hozom példának.

Kelepeisz Lajos

Igen, értem. Köszönöm a segítségedet.[#eljen][#kacsint]

ra8nsmk6w

Létezik olyan is! Viszont a működtető tekercs 5x akkora.24 órás munkaállapotban már jelentős a fogyasztása.

s4bkvprb

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni mert Akár hogy kötöm dolgokat nem akar össze jönni... mit nem kötök jó helyre? Kép csatolva
A motor jelenleg picit melegszik + lehet érezni hogy valamit csinálna mert nagyon picit lehet érezni... mach3 frissen telepített annyit csináltam hogy a lépes számot 2000 -ről vissza vettem 700 ra... előre is köszi :)

2am4nwzib

szerintem itt lehet a probléma

xg2w6ib9x

Szerintem segítséget vár a srác....

Dezső

Szia.
Itt egy kis segítség.

Dezső

zozo

Az enable egyelőre ne legyen bekötve. (lehet, hogy mach-ban nem jól van beállítva)

s4bkvprb

Köszönöm az eddigi segítséget, de igazából ez volt az 5. Bekötés amit próbáltam, de semmi... ha cnc shield v3 panelről vezetem ki akkor működik, de így nem. Jelenleg a kép alapján van... valamit ötlet még mit ronthattam el?

s7manbs8

Akármit csinálsz, ha a Step jelet kézzel 5V-ot hozzáérintgetve lépked, már úgy, ahogy a Step bemenet kívánja persze akkor jó lenne csak nem kap jelet a számítógép felől pl. ilyen tesztet is tudsz csinálni, hogy egyáltalán a hardver megy e úgy, ha igen akkor utána lehet tovább keresgélni.

zozo

Mi a típusa ennek a drivernek?
Nem lehet, hogy a GND-t kell a Pulse/DIR(-)-ra és a 3-4-dik lábról pedig kapja a + impulzusokat? Mert sztem de.