Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

A legjobb megoldás ( már ha nem akarsz a szolgáltatóval baszkurálni - pedig szerintem is a legegyszerűbb lenne ) szerintem a lágyindító + 400/230 V-os autotrafó ... de  valószínűleg sok ember ilyen teljesítményű autotrfóval sem rendelkezik .[#shakehead]

jani300

[#eljen]
Én tudok néhány trafót :)
Tartalék ...

ecp4rs0md

32 A jár alanyi jogon, ez így csak 30 tehát van 2 Ampered és vegyél hozzá még 4-et akkor az egyik fázison lesz 16 arról már működhet. Talán ez a legkevésbé fájó...Amperenként kb. 5 ezer, ezek csak "kocsmai" információk ne vedd készpénznek érdeklődj a szolgáltatónál.

J-Steel

Ez nem ilyen egyszerű, mert a szolgáltató csak akkor küldi ki az emberét biztosítékot cserélni, ha az áramszolgáltató által regisztrált villanyszerelő (külsős) ad egy írásosos papírt arról, hogy a hálózat a villanyóra után elbírja a nagyobb áramot.
 Ennek a papírnak az ára kiszállással kb 12.000 Ft, ha nem kell átalakítás.
 A biztosítékcsere a villanyóránál ezután már ingyenes.
 Szegeden így volt.

xg2w6ib9x

Pár hete körüljártuk már ezt a kérdést.
Már bocs, de a Te szavaiddal élve ez a 32 A jár alanyi jogon is a "kocsmai információ" kategória.
A lényeg:
Az EGY dolog, hogy HFH-t nem kell fizetni 32A-ig, az meg egy MÁS dolog, hogy ha valaki teljesítmény bővítés kér a szolgáltatótól, az számítson arra, hogy rögtön belekötnek abba, ha nem szabványos a meglévő mérőhely. Annak a szabványossá tétele nagyságrendileg 6 jegyű összeggel terhelheti meg a bővítést igénylő ügyfél zsebét.
Én úgy vettem ki a kérdező szavaiból, hogy ez most nem nagyon hiányozna neki.

000000000

Ha régi helyen ami pl fa dobozos nézik az elsö tényezöket tüzvédelmi szempont ez ujitás téren (pénz szagu inkább) de ha méröbövités még elfér a régi mérö helyen akkor nem igen piszkálnak vele...

xg2w6ib9x

A fa dobozos szekrénynél eleve ragaszkodnak ahhoz, hogy a mérő szabványos műanyag mérőszekrénybe kerüljön a dupla plombálhatóság miatt. Ez kb. 3 hetes infó regisztrált vilannyász(ok)tól, de a jelen lévő szakavatott kollégák is hasonló dolgokról számoltak be.

000000000

Pessz hogy eröltetik 6 számjegy miat ahogy irod!
De az orán igy is 2db  van megbontási célbol ami a fö szempont az óra...

Szalai György

Mivanha?
Bejelented a szolgáltatódnál, hogy leoldott a kisautomatád és nem bírod visszakapcsolni.
Kijön az ember és megnézi.
Látja azt a két fekete gombos vacakot, ami rég nem tűrt típus a szolgáltatóknál.
Pláne, ha még a piros címke maradéka is leesett.
Fel fogja tenni helyettük az új C10 típusút és kész.
De ha szépen nézel rá, még a harmadikat is kicseréli neked, hogy egyforma legyen.

designr

Mi van ha..?
Nálam a FI relé a régi módszer szerint plombázott..(mérő előtti?)
Mi van ha meghibásodik?
Bejelentem..mert plombát nem bontunk..kijönnek mivel már nem tesznek ilyen plombált FI-t..kikötik..
De ez átalakitásnak minősül?
Emiatt a régi fa óraszekrényembe be kell épitenem egy plombálható műa.dobozt?

000000000

Még amit hozzátenék nálam 1.5 éve lett cserélve 20>>32A re személyes jelenlétem alat történ az ora mögöt 6mm alu volt megbontáskor deült ki a szolgáltató villanyszerelö ez melé felrakta volna 32A mondom hogy cseréljük ki 1m szakazrol volt szo ... mondja na az nincs .. kérde mi nincs .. hát vezeték!
Nekem kelet nélkülözni 1M nyi 10mm2 réz vezetéket hogy teljes rendben legyen a hálozati keresztmetszet teljesen?[#whatever]
Ök vissza rajta volna 6mm aluval lesz ami lesz alapon...[#gonosz3][#boxer]

gaben

Tudom, mivel én is ott dolgozom. ;)
De ha azt mondja, hogy rosszakodik a kismegszakító, kutya kötelessége a szolgáltatónak kicserélni a hibás darabot.
Természetesen csak ugyanarra az amperitású kismegszakítóra érvényes ez és általában csak a rossz darabra vonatkozik. Ahhoz nem kell mérőhely szabványosítás és egyéb nyalánkságok.
Egyébként meg ott helyben úgyis eldöntik, hogy mi szükséges a cseréhez.

kmajer

Én azt mondtam be telefonon, hogy kinyomtam a kismegszakítót,
de nem oldott le.
Egy órán belül ott voltak...

J-Steel

jani300

Segítség !
A upc telefonos ügyfélszolgálatát kellene elérnem ,egy 1221 es számon , de nem kapcsolja a telefon .
Hogy a fenébe kell ezt hívni .
Kaptam egy hamis , valótlan tartalmú számlát tőlük ezt kellene rendeznem . Az ügyfélszolgálat egyszerűen nem foglalkozik vele , gyönyörű .