Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gabdgzj8f

Ahogy a nagykönyvben vagyon írva:

"A radiális fogásmélység D/10 (a szerszámátmérő tizedrésze), az axiális pedig 1,5D (a szerszámátmérő másfélszerese)."

ITT van egy extel tábla az oldal közepe felé "vágósebesség számoló táblázet" néven

Kelepeisz Lajos

Szép estét!

Uraim van egy állványos köszörűm ami kétoldalas, az egyik oldalra fel fogom applikálni a képen látható jó masszív korongot, az lenne a kérdésem hogy mi a hivatalos módja annak hogy csiszolóvásznat tudjak rá rögzíteni, esetleg tépőzárral?

Köszönöm!

PSoft

Biztos, hogy "jó masszív" az a Danamid, vagy Poliamid (PA) korong?[#fejvakaras]

A képeket nézve, elég vékonyka ott a nyakrésznél. A danamid meg...törékeny fajta műanyag.:(

2am4nwzib

Gondolom valami vízbázisú ragasztóval .

Kelepeisz Lajos

Sajnos nem tudom milyen anyag lehet, de van 3 ilyen az egyik már eset le magasból, csak megnyomódott az éle, a szár bő 40mm és ha jól nézem M20-as menettel van becsavarva, szerintem bírná csiszolóként. Azt tudom hogy bitang jól forgácsolható jó kemény, egyszer hurkatöltőbe esztergáltunk belőle dugattyút.[#nyes]

Kelepeisz Lajos

Csak átunna akkor hogy cserélem?

gabdgzj8f

Esetleg mint a fíbertárcsát ?

dtb

Nem vagyok benne biztos, hogy ugyanarról az anyagról beszélünk, de fiatal koromban ott dolgoztam, ahol a bonamidot gyártották. (Még most is van valahol egy nagyobb darab) Ennek az anyagnak az a tulajdonsága, hogy gyártás után sokáig kellett különböző hőfokokon kezelni, hogy nem maradjon benne feszültség, mert akkor csúnya dolgokat tudott produkálni, konkrétan szétrobbant. Van egy másik tulajdonsága is, mégpedig az, hogy hő hatására megbomlik a térhálós szerkezete, és ha nem jól hűl vissza, akkor jobb esetben reped, törik, rosszabb esetben szétrobban a keletkezett feszültségtől.

k2rf792ud

köszönöm uraim!
fogásmélység nincs megadva. de akkor ha jol értelmezem egy 3mm-es szerszám esetén 4.5mm fogásmélységgel számoljak? nem sok az?[#zavart2][#wilting]

kisssandor

Én kétoldalas ragasztó szalagot használok erre. Nekem bevált.

rf9bvbym0

Sziasztok, lenne két Oriental motorom, mindkettő hajtóműves.. Lenne itt rá kereslet?

Szalai György

Lenne, lenne.
Ha jó motor, jó áron.

Kelepeisz Lajos

És ha cserélni kell a csiszapapírt akkor mi történik, nem szakad fel a kétoldalas ragasztó?

PSoft

Ragassz rá tépőzárat, arra meg mehet a szintén tépőzáras "smirgli".
De, a kétoldalas ragasztószalag is jó, csak azt macerásabb leszedni, hogy újat ragassz.:)

rf9bvbym0

Ok, fotózok és felteszem ide egyelőre, hogy segítsetek az árazásban..