Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Most látom ,a három fázison kívül még két száll ment a motorra ,remélem csak klixon :(

000000000

Járt már valaki úgy marógépen, hogy a sima előtolás ment, de a gyorsjáratot nem vitte??[#help][#help]

Talán össze van ragadva az előtolás kapcsoló része?? (eddig működött hibátlanul)

KoLa

A motor felpörög amikor gyorsjárataot nyomsz?csak nem történik semmi?

000000000

Csuhás

Kaptál két ellentmondó alternatívát, mire a válaszod "Pontosan!"  :- ))))

000000000

Pontosan az történik, hogy a motor felpörög és a szán nem mozdul...

KoLa

Lehet hogy szárazon még működött a szabadonfutós rásegítés! de így olajozottan, már porszem kerülhetett a rendszerbe!:)

000000000

Az nem lehet, mert független egymástól a két rendszer olajazása a főorsó váltóház és az asztalt mozgató váltóház.
A főorsóház olajellátását (fogaskerekek és csapágyakhoz) olajszivattyú végzi még az asztal előtolását biztosító váltóházba, ha nem tévedek bár még nem szedtem szét, de szerintem a fogaskerekek által sima szóró olajozást kap, vagyis ott nincs külön szivattyú.

Az asztalt mozgató előtoláshoz nem nyúltam és úgy állítottam le, hogy hibátlanul működött.

KoLa

Nem ismerem ezt a gépet, csak az elvet követve... a gyorsjárat rákapcsolásához kell ez a görgős szabadonfutós kapcsolódás!
Itt keresd a hibát!

000000000

Hát ahogy a googleba keresgélek úgy látom lent is van szivattyú.

KoLa

Úgy látom itt nem egy szabadonfutós kapcsolás van.
Az első képen, az alsó tengely az egy hidraulikus váltónak néz ki, egy villával kapcsol, vált a fölötte lévő tengelyen egy rugó ellenében.

ANTAL GÁBOR

szia  Én generátorként megpörgetném . Ha mágneses a forgórész akkor egy műterhelésen mérhető feszültséget  fogsz kapni .  Ha rövidre zárt a forgórész akkor gyakorlatilag ( kondi nélkül ) semmit Azért tennék rá műterhelést hogy a remanenciából származó indukált feszültség ne vigyen vakvágányra
Megfelelően méretezett kondival lehet aszinkron generátort csinálni de az más történet

000000000

A gyorsmenet továbbhajtása egy lemezes tengelykapcsolón át történik elektrohidraulikus vezérléssel automatikusan.
Amikor átkapcsolunk gyors elektromechanikus szelep záródik.

jani300

pdf
A motort nem vettem meg csak az elektronikát , anyagiak folytán ...
De megérte volna ,talán még golyóscsapágyas pajzsokat is készíteni hozzá . Szerintem asszinkron volt .
Lett hozzá végül is pdf , csak eddig nem értem rá bogarászni .
2kw jó lett volna az a motor valamelyik szerszám gépre .

000000000

És ezen a szelepen lehet állítani kívülről ha két csavart kihajtok.
Na majd holnap folyt köv...!