Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

k2rf792ud

köszi! de nem a lyukaknak..
hanem alul van két s alakú bemarás. azt nem rajzolja meg rendesen. átugrik rajta, és alul megáll. ahogy a képeimen is látszik.

2am4nwzib

Érdekes , nálam működik.

2am4nwzib

mashine order= automatic-ra kell állítani

Rabb Ferenc

Úgy tűnik, hogy nagyobb a megadott szerszám átmérője mint a kivágás szélessége.

Vagy csökkentsd a szerszám méretét vagy növeld meg a kimunkálandó rész szélességét

k2rf792ud

köszi srácok!
tényleg túl vastag volt a marófej mérete a programban.

Rabb Ferenc

Te a megrajzolt kontúr külsején marsz, a "Part"-ot választottad! Ott elfér az 1/8"-os szerszám is. De a kritikus részen 2.863mm a szélesség, és ott belül kellene marni, vagyis "Hole". Ott már a 3mm-es maró sem fér el.

svejk

Jelentem kimostam, jó lett. :)

Hígított hideg zsíroldóval befújtam majd 80 fokos magasnyomásúval kimostam.

A szárítást külsőleg végeztem egy eldobható palackos gázmelegítővel melegítettem kívülről a motortestet.
Úgy 70 fok környékére sikerült felmelegíteni és melegen tartani úgy 2 óra hosszáig 1 töltettel.
Közben párszor átfújtam sűrített levegővel a tekercseket.

Az este babonából nem mértem rá a tekercsekre.

Másnap megmérve a segédpólusok 10 MOhm felett voltak 500 V-on, de a főpulusok csak olyan 2-300 kOhm körül.
Így azokra bevetettem az árammal való melegítést.
68 Ohm volt az ellenállás, így 220V DC-vel viszonylag gyorsan elérték a "jó meleg" állapotot.
Talán hallani is véltem ahogy belül felforr a víz, de lehet csak a melegedő lakk adta a hangot.
1 óra múlva már annak is 10 MOhm felet lett a szigetelési ellenállása.
Ezt tartotta lehűlve is, holnap megy be a motor a helyére.

Köszönöm a tanácsokat, főleg Bence András biztatását a sterimob-ra!

PSoft

Rabb Ferenc

A meleg víz és a mosószer néha csodákra képes.

De hogyan lehet leszedni a segédpólust? [#vigyor2]

u6p5jr23k

Köszönöm!

Holnap belenézek.

svejk

Elkalandoztam :), továbbra sem tudom.
Helyben nem tekerhetik, mert maga a tekercs körbe van bandázsolva.
A tekercselő ismerősig még nem jutottam el személyesen, majd megmutatom Neki a képeket.

Pali79

Meglett a hiba! Ezen a gépen A4988-asok hajtják a léptetőket. 1,45A van a motorra írva. A leírás alapján a trimmer állítható Vref feszültséget úgy számoltam 0,56V körülire kell állítanom, ez adja a kb 1,4A-t. Az Y meghajtója 1,35 V-ra volt állítva valamiért ami 3,25A-t jelent. Így letiltott folyamatosan, csoda, hogy nem ment tönkre. Visszaállítva normális értékre tökéletesen megy.

zozo

Lényeg, hogy megvan a tettes :) [#taps]

Dakota25

Bocs, nem CNC!

Segítség!!
Információt keresek több (5-7) WiFi projektor egyidejű működtetésére egyetlen PC-ről. Természetesen különböző képtartalmak megjelenítése az igény, de nem a PC képtartalmának alapján, hanem különböző fileok egyidejű streamelése a kivetítőkre.
Van valakinek információja, hogy hogyan valósítható ez meg a legegyszerűbben?

Előre is köszönet!

jani300

Vettem ma egy 2kw os frekiváltót 230voltos .
Egy nUPE 80/2000 Grundfos szivattyú elektronikája .
Nyomi pénztelenség ,és egyéb okok miatt levágtam a motort róla .
Most kiderült hogy a végfok ventilátora szorul .
Tehát csak a végfok melegedése miatt leváltogathatott , és kidobták . Ha így van a motor hibátlan .
A motor 3fázisú az biztos , és fentiek szerint jó is lehet . Igazából teljesen át kellene alakítani a motort ,érdektelen ,hacsak nem állandó mágneses forgórészű .
A kérdés az lenne ismeri e ezeket behatóbban valaki , kalic kás vagy állandó mágnesű é a forgórész .