Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

37464-es hozzászólásban a kép jobb alsó részében az a munkahenger.

pistikeid

Csakhogy a dugattyú nincs 20mm átmérőjű.

sufnituning

A hollander anya homlokrészén nem lehet?

A tömítés a hollandernél hogy van?

sufnituning

000000000

Nem azt nem hiszem de még nem szedtem szét nem láttam élőbe belülről. Az a drót szerű holmi éppen akkora mint a kuplungház külső dobrésze és ha megnézed ott is van a helye középen a beszúrásnál.

000000000

MOST MÁR MEGOLDOM NEM LESZ GOND! KÖSZÖNÖM A SEGÍTŐ HOZZÁSZÓLÁSOKAT![#eljen]

z2f2tz3pc

Sziasztok!
Az érdekelne, hogy mire használják azt a hajtóművet, ami 1:51 áttételű? Léptetőmotoron is láttam, de állítólag az a 300-as fordulaton érzi jól magát. Ha a 300-at elosztom 51-el, az olyan percenkénti 6-ot jelent. (?) Az mire jó? Szeretnék egy menetfúrót csinálni, 1:5-ös áttételt néztem ki hozzá. Az jó lenne nekem? Másodpercenként 1-et fordulna, az M4 zsákfurathoz nem kéne nagy sebesség. Mit gondoltok, ajánlanátok? Ha zöldségeket írtam, javítsatok ki. Köszönöm.

Vetesi75

M4 menet fúrásához kb. az 500-as fordulat az egészséges. (Intenzív hűtéssel-kenéssel még az 1000/min sem sok.)

z2f2tz3pc

Kézi csavarbehajtóval fúrom, de lassan kell,nehogy beletörjön. Másodpercenként 8 lenne az 500-as  fordulat, nekem soknak tűnik.

Szalai György

Pl: Itt megnézheted, hogy a menetfúródhoz és anyagodhoz kb. milyen vágósebesség ajánlott.

A szerszámátmérőből és vágósebességből kiszámolhatod a fordulatszámot.

Itt.

Szalai György

z2f2tz3pc

Köszönöm, megfogom nézni. S235jrc hidegenhúzott acélba fúrok. De 10mm lenne a menet, ezért az 500-as fordulattal egyből végigmenne, ami törést jelent. 3.4mm-el fúrok elő, így kevesebb menetfúró törésem van.

Vetesi75

Szerkezeti lágyacélba. S355 és társai. Az 500-as fordulat 4-es átmérőn kb. 6m/min vágósebességet jelent, ezt egy átlagos gépi menetfúrónak tudnia kell.

robokacsa

kedves szakértők!
van olyan lehetőség a windows ban, hogy dxf file betekintés?
olyasmire gondolok mint a corel file okat ha keresgélem pici képbe kiteszi amire épp rákattintok.
ha igen hogy lehet megoldani, nem profi számítógépkezelő révén.

dauf8g2f0

Tisztelt jelenlévők!

Segítségre lenne szükségem PCI LPT port kapcsán.
Valamiért az LPT kártyámnak kettő I/O tartománya van és így nem tudja kezelni a Mach3. Mi lehet a probléma?
Esetleg másik LPT kártyával próbálkozzak, avagy az op.rendszerem nem kompatibilis (Windows 7 64bit), esetleg a Mach3-ban valahogy általam még nem próbált módon be lehet állítani? Nem tudom merre induljak el! Előre is nagyon köszönöm a hozzászólásokat!