Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Nem értek hozzá de én a galvot tuti nem step dir el vezérelném.
Durván be korlátozza a képességeit.
Dac jobb ötletnek tűnik.

fn47xk7ei

Általában a terpesztés mértéke a fűrészlap vastagságának 1/3-1/2-e azaz ne legyen nagyobb a terpesztés kétoldali mértéke a fűrészlap vastagságának kétszeresénél .

Kelepeisz Lajos

Köszönöm a választ.

Szalai György

Ez kemény, vagy puha, vizes, vagy száraz fához?
Egyenes vagy íves, esetleg kis ívű vágáshoz?

fn47xk7ei

Azért írtam , hogy "általában" . Íves vágáshoz logikusan gondolkodva nem lehet jó főleg minél kisebb sugarú ívet vágsz .[#circling] Indulásnak elég ez aztán mikor jönnek a különböző igények úgy gyűlnek a különböző fűrészlapok a géphez - nekem anno számozottak voltak a szalagok és érdemes melléjük pár infót is mellékelni ( forrasztások , élezések száma stb. ). Feleslegesnek találom a most induló kezdőnek olyanokat ajánlani , hogy hullámzó terpesztés vagy duzzasztott meg bonyolított megoldások ( pld. rezgés elleni ). Szóval egyszerűen kell indulni aztán fejlődni .[#integet2]

fn47xk7ei

Ja és a lényeg : egyszerű kérdésre egyszerű választ kell adni nem szabad a végtelenségig fokozni a dolgokat .

ANTAL GÁBOR

Egy dologról elfelejtkeztél [#vigyor4]
 Hogyan kell terpeszteni ha fűrészpor a gyártás célja ?
( nagy havazáskor sóval keverve igen hasznos ) [#kacsint]

Vetesi75

(kolbász füstölés nem játszik?)

adamant

egy 3D nyomtatót szeretnék létre hozni ezzel ott szerintem nem lenne akkora gond a sebesség szerintem

valami hasonló lenne a cél
https://www.youtube.com/watch?v=yW4EbCWaJHE

Üdv Adamant

keri

oké csak akkor teljesen felesleges volt a galvót megvenni, mert ugyan ezt sima egyszerű léptetőmotorral is meg lehet oldani, sokkal egyszerűbben és kész megoldással.

Meg nem értem miért baj ha gyors? Ha már egyszer van, akkor használd úgy ahogy kell.

keri

Tessék itt egy DIY megoldás egy hasonló galvóra
16bites analóg jellel vezérli.

Ugyan ez step-dir-el durván lassú lenni, mivel ~30khz a max léptetési frekvencia.
Hogy értsd, még a léptetőmotorokat is a sebességük negyedével tudom csak hajtani az extruderes 3D nyomtatómon.

Vagy ha ezt az LCD-s nyomtatót vesszük alapul.
Ez 1 óra alatt 30mm vastagságot tud kinyomtatni.
A te galvod step/dir-el 10 óra alatt nyomtatnak ki ugyanennyit.

Szóval szerintem megéri gondolkodni és nem ragaszkodni a hülyeséghez. Meg különben is mi a fenének kérdezted ha magadban már eldöntötted?

adamant

ajándékba kaptam Így kezdtem el gondolkodni ezen a folyamaton mi hogy merre is van. A léptető azonnal el is vetném a felbontása miatt nagyon silány lenne a minőség. Ezt több helyen is kibeszélték már.

Így is gyors lenne a rendszer csak a galvó max sebességét nem fogom tudni kihasználni ami szerintem nem is szükséges

adamant

Ezt a videót megtaláltam én is de semmi infó nincs róla hogy merre vagy hol lehetne meg venni és mennyiért.

Mondjuk a FW re lennék kivi hogx melyiket használja hozzá

Devecz Miklós

Csak emalben hajlandó tárgyalni az árról:

info@kalecnc.com

Írj neki. [#wave]

adamant

annó írtam neki kb 1 éve mert kíváncsi voltam a dologra és azóta is jön csak a válasz :) így lehet nekem kellene megoldani valahogy ezt a dolgot