Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

k2rf792ud

még mindig szívok a sablonnal...
most már jó a fordulatszám és az előtolás.
de a végleges marás y irányban csal 400mm-en kb 6mm-t!!!![#nemtudom]
x tengelyen méretpontos.
ez egy stepcraft 840-es gép.
mi lehet a gond???[#nemtudom]
pls help!!!
köszönöm!

k2rf792ud

csináltam egy kalibrációt, meg tolómérővel egy pár mérést.
nem jók a gyári értékek.. UCCNC
remélem most jó lesz

adamant

Hello!

ez új gép? nincs szorulás vagy feszülés ? milyen emelkedése van az orsónak? mekkora step/unit az X tengtelyen meg a Y tengelyen?

e57bbbits

Sziasztok. Remélem tud valaki segíteni. Olyan problémába ütköztem, hogy mikor elindítom a frekvenciaváltót azaz amíg a motor felveszi a fordulatot a léptető motorok megmozdulnak. A léptető motor vezérlő egy H5-ös amin az említett esetben felvillannak a ledek amik jelzik, hogy melyik motor van mozgásban. Viszont a Mach3 nem érzékeli, hogy valami történt és a 0-pont is megváltozik. Amint a motor felveszi a beállított fordulatot megszűnik ez a zavarás. A másik probléma viszont az amikor elindítom a programot úgy látszik, hogy minden rendben, de valójában az a probléma lép fel, hogy a tengelyek kb 1 óra munka után 1mm-t elmozdulnak, de legfőképpen a Z-n vettem észre, hogy fokozatosan lejjebb megy. Esetleg ha valaki találkozott ilyesféle gonddal és tudna segíteni, megköszönném.

D.Laci

Zavarszűrési, földelési probléma lesz.

svejk

Megkérdeztem a tekercselő ismerősömet, állítólag köpcösebb sablonra tekercselik a fazonhuzalt, majd a helyére tuszkolva két oldalról összenyomják, - mintegy karcsúsítják- így fekszik fel a pólusra.
Kissé hihetetlennek tűnik számomra, de talán kiadja a kerület.

kaqkk007

Van pár darab szétnyitható ferritgyűrűm a vezérlő és a motormeghajtó közti vezetékre rápattintod , valószínűleg megoldja a gondot ..

Rabb Ferenc

Köszi, hogy utána jártál. Ha szebb nem is lettem - de talán okosabb igen  [#integet2]

Ha a "szaki" mondja...

svejk

Lyukas oldallal nem lehet sokáig élni. :)

Egyébként a szerkezet csak nem lett százas. :(

A motor berakása után kiderült, hogy a hajtása is zárlatos.
Újabb pár nap, az is megjavítva....
Aztán kiderült, hogy a 310 V helyett 345 V-al gerjesztett valószínűleg évek óta, így megsínylette a főpólustekercselés is.
A hidegellenállása 68 Ohm egy másik ilyen motoron mért 90 Ohm helyett.
Tehát már menetzárlatos, de ez már ennyi volt a mosás előtt is.

Most beállítva 310V-ra a gerjesztést működik a szerkezet -a direkthűtés végzi a dolgát-, de ebből főpólus tekercselés lesz.

Csakhogy most meg a hajtómű vár még csapágyazásra, ha ez rendbe lesz és nem találunk más kardinális hibát akkor lesz megejtve a tekercs csere.

Szerencsére csak "kis" hibával vették a gépet. :)

PSoft

svejk

Mármint munkát?
Szerencsére ez jól fizető ingyen munka, sógor, koma, jóbarátnak :)

PSoft

Egy mai példa...

A héten, kiesett két külső telephelyes kolléga a sorból.(takony, láz...)
Táposak ezek![#nevetes1]

Más nem nagyon lévén, beugrottam helyettük.
Ma reggel megyek, iroda öltöző, konyha...stb...
-Nincs meleg víz!
200-as, újszerű Hajdú bojler, hőkioldót visszanyomom, fűt.(kicsit suhog a vízkőtől)

Aszongya a Főnök...
-Írd össze mi kell, vedd meg, holnap ki kéne vízkövezni.

Te...mondom!
Nézz át a túloldalra...ott laknak a hülyék!
Nincs az az isten, hogy én idegen bojlert kövezzek.[#violent]
(én csak két bojlerrel vagyok köszönő viszonyban, mer...muszáj, az enyémmel, meg anyáméval)

Majd ha reggel nem lesz szólnak, aztán...megint visszanyomom.
Hétfőn meg már, lesz mindkét kolléga, majd kisorsolják azt a bojlert.[#nevetes1]

Szóval, tudni kell...nemet is mondani.:)

s7manbs8

Haverom is ebbe szokott beleszaladni, hogy ismerősnek boylert kövez, aztán mindig megbánja, mert a cserébe kapott pálinka nem jó ízű meg nem is elég. :)

000000000

Fönöknek munkát kell adni hogy elfoglalja magát...(kevésbé ér rá baszogatni piszkálni... jó modszer egyébként![#nyes]

LittleSV

Sziasztok. Ha "vasat" szeretnék hevíteni (kovácsoláshoz), akkor gázos kis kemencét kell építsek, vagy megteszi az indukciós hevítő is?