Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

VighLajos

"Dongó" motor? Emlékszik rá valaki? Apámnak a '60-as évek elején volt ilyenje...
A bicikli hátsó kerekét hajtotta dörzskerékkel.
Megette a gumit...

svejk

Hmmm... ez már lehet csak agymenés lesz.

Bencze András írta, hogy szárítani 8 órán át 110-130 fokon, Ugye, hogy a víz biztosan elpárologjon.

Én erre írtam, hogy:
A szárítást nem tudom hogy fogom tudni megoldani, az is nagyon energiaigényes mert ugye nem elég melegen tartani szellőztetni is kell.

Mi lenne ha megvákuumoznám a mosás után?
Akkor elég lenne kisebb hőfok is.
Mekkora is?

Mondjuk azt még nem tudom honnan szerznék egy 500x550x500-as vákuumálló tartályt. [#nemtudom]

papa49

Nem agymenés. A vegyszeres mosás és desztillált vizes öblítés után kell egy alkoholos öblítés, ami segíti a víz párolgását. Sok éve már működő dolog a vákuumos szárítás. Ciklikusan történik, pl. 10 perc 80 fokon,vagy amit a készülék kibír, 1 perc vákuum és kezdődik elölről. Sok vízkáros berendezést hoztam már helyre így, legyen az motor vagy pl. trafó, szépen látszik a vákuum alatt a távozó folyadék. Van saját vákuumos szárítóm, ha tudok szívesen segítek, amenyibben méretekben alkalmas.

Révész Richárd

Jómagam a féktisztítóra esküszök, bár ahogy írtad elég drága. Jól tisztít és jól párolog,
Nem igényel sok szárítást.

Mosás után rakd be a sűtőbe( ha az asszony engedi ) [#vigyor]

zozo

Nekem volt gyerekkoromban, a feles-háromnegyedes biciklimen. Gyújtórész a dörzskerékben, ha esett az eső, vizes volt az út, akkor előbb-utóbb behalt a gyújtás. Volt, hogy km-en keresztül tekertem, majd ki köptem a tüdőmet, hátha mégis elindul :)

Aztán ment a sütőbe mint Svejk motorja, hogy megint jó legyen :) 12 éves gyerekként 20 perc alatt szétszedtem, olyan rutinom volt benne.

svejk

1 dobozzal belefújtam még a szétszedés előtt, de nem nagyon hatotta meg a zsíros, összeállt szénport. :(

Nem vicc, már telefonáltam egy-két helyre hátha van valakinek egy kiselejtezett villanysűtője, ránézésre abba beleférne éppen.

Csuhás

Nagy motorokat a tekercsre kötött kis feszültséggel szokták kifűteni. Ez neked is megoldás lehet.

Révész Richárd

Ha ilyen koszos akkor ecsetelni szoktam közben. Ahogy nézem ide 10 doboz sem lenne elég.
A bernernek állítólag van kannás kiszerelés is.

Vidd el automosóba oszt' hagy szóljon.[#eplus2]

svejk

Holnap megkérdezem még a tekercselő ismerősömet aztán lehet megkereslek.

Visszagondolva úgy 300x300x350-es lehet a mérete.

svejk

A főpólusoknál, (gerjesztőtekercs) megoldható, de a segédpólusok kb. 4x6-os fazonhuzalból vannak tekerve.

Mozdonyoknál csináltuk, ott a TC. motorok forgórésze volt mindig a ludas.
Befékezve, álló helyzetben 800-1000 A de egy kicsit időnként mozdulni kellett, mert kimelegedett volna a kommutátor.

svejk

No persze egy ponthegesztő a fazonhuzalhoz is jó lenne, meg amúgy is átmelegszik az egész vastest.

No abbahagyom a témát, mert már biztos unalmas majd beszámolok az eredményről.

Szalai György

Azt nem tudom, hogy hogyan jön le a segédpólus.

Az ilyen zsíros szénporos beülepedett koszt, szerintem ecsettel ki nem szeded a menetek közül. Bármilyen vegyszerrel sem.
Egyszer takarítottam kormot, elhanyagoltság és párásodás miatt berobbant kapcsoló cellából. Csak denszesszel sikerült, teljesen szétszedett állapotban.
Délután kezdtük és másnap reggelre sikerült végezni vele, hogy indulhasson a bánya.

Lehet, hogy a motorod takarításához egy jó öreg, gázolaj tüzelésű gőzbi kéne.[#nemtudom]

u6p5jr23k

A fiam egy  
ilyenszörnyeteggel suhan. Ez is dörzshajtásos.

papa49

A vákuumos szárítás csak a szárítási időt csökkenti, nem kell 10-20 órát várni. Egy rendes gőzborotvás mosás után öblítés desztillált vízzel, levegővel kifújni a maradék vizet, bespriccelni tiszta alkohollal, ismét kifúvatni és mehet a szárítás. A mérések alapján lehet dönteni indokolt-e még további szárítás.

rf9bvbym0

Sziasztok, - mivel nem találtam megfelelő topikot - ha segítenétek a beazonosításban/árazásban, akkor lenne ilyen lapkám pár doboznyi..

Köszönöm