Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Tudom nem sokat segítek vele, de régebben grafitpor rákenésével tették "vezetővé" a műanyagot, és azt galvanizálták először rézzel majd krómmal (nikkellel).

Léteznek króm hatású festékek de kicsit drágábbak, mintha vennél egy új kilincset. [#schmoll2]

Pl. itt kapható...

RJancsi

De ha nem túl tagolt a kilincs, próbálkozhatsz króm hatású fóliával is. Némi kézügyességgel és egy jobb fajta hőlégfújóval otthon is meg tudod csinálni. Azért nem árt egy-két segítő kéz hozzá...

PSoft

Ahogy a leírást olvasom, ennél a fóliánál, csak az ár biztos.
A sikeres alkalmazás már...koránt sem.:(

RJancsi

Króm fóliával még nem próbálkoztam, de 3D karbonnal már igen. Nem egy ördöngösség, de tényleg nem árt egy segítő. Egyszerre kell melegíteni a fóliát, hogy meglágyuljon és nyújtható legyen (de nem szabad túlmelegíteni mert akkor kilukad), két kézzel kell ráfeszíteni a felületre hogy ne gyűrődjön meg sehol és még egy kéz kell, amivel egy műanyag spatulával kihajkurászod alóla a a levegőbubikat. Ha sikerül szépen ráncmentesen és alászorult levegő nélkül bevonni a felületet, még egyszer rá kell melegíteni (ilyenkor már nem kell félni attól, hogy elszakad vagy kilukad). Ettől a melegítéstől meglágyul a ragasztó és a fólia lehűlés közben feszültségmentes lesz, szépen kifeszül.

sufnituning

MoparMan

ez egy kalap fosh.
a barátomék is csinálják. 10 méterről erősen hunyorítva krómhatású maximum.

fémgőzöles lesz amit a kolléga keres.

MoparMan

de megkockáztatom, hogy olcsóbb egy kilincs mint ezekkel rosszakodni

Révész Richárd

Bezony. Keresni kell egy olyan emberkét aki lámpafoncsor felújjítással foglalkozik.

LittleSV

Ok, de ez mi "Az "AK", "CH1", "CH2", "Twin", "Stab" készítmények alkalmazása az előkészített felületre.". Alsó hangon 50e-ért lehet venni készletet, ez számomra drága játék.

LittleSV

Olcsóbb, mert rájött a gyártó is (psa) hogy jobban járnak a színrefújt kilincsekkel.
De amúgy a kilincs csak példa volt. Pvc-ben gondolkodtam mint lefolyócső krómozás.

MoparMan

egyébként a kilincs, nem hinném hogy PVC. inkább ABS vagy max  PP. esetenként üvegszál erősítéssel.
de a csigazabálóknál bármi eszement előfordulhat [#vigyor]

sufnituning

Akkor rosszul csinálják!
Én már láttam evvel a technikával készült hűtőrácsot, kézbe is fogtam, olyan mint ha lekrómozták volna, lámpakeretet stb, kiváló minőségben.
Van ahol le is írják, hogy mitől lesz rossz minőségű.(én még nem próbáltam ezt a technikát)
Hogy az alapokat idézzem, bármi amit csúnyán csinálnak, az általában nem tetszetős. A barátunkból kiindulni nem lehet, például valaki nem venne mondjuk esztergát, mert látott egy barátja által drehált valamit, ami sz@rul néz ki és fujj.[#falbav]

sufnituning

Van egy másik oldal, ahol már 20 darab ezresből kijössz.
Na mindegy nem reklámozni akarom, csak láttam, hogy szép dolgokat csinálnak olcsóbban mint hagyományos keménykrómozással.

MoparMan

jaja, kézbe véve klassz. majd fél év múlva nézd meg a napi használatú autón...már semmi köze nem lesz a krómhoz. nem ellenálló. ha lakkoznád, abban a pillanatban ugrott az a szemernyi krómhatás is. szóval ez inkább beltéren lehet életképes maximum

sufnituning

Na ezt is rosszul tudod, mert lehet lakkozni, ha már megkötött az anyag. évtizedekig jó! ok akkor ne is próbáld, én meg nem győzködlek tovább.