Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Én tudnék neked segítségül egy veszprémi fickót :)
Úgy remeg a keze, hogy a 10 literes vödrös festéket fél perc alatt felkeveri. Nem tud vizet inni, mert mire a szájához ér a pohár, 90%-a kilötyögve. Egyedül a féldecis pohár nem remeg a kezében, fogalmam sincs, azt hogyan csinálja :)

jani300

Ezek a fűrészek megbízhatóak voltak , érdemes ilyet felújítani ,javítani ?

Devecz Miklós

Arduino Uno + CNC hield 3.0 + GRBL összeállításban a végállás kapcsolókat be lehet kötni egyáltalán?

Akár hogyan próbálkozok a végállás kapcsolók nem állítják meg a mozgást.

zozo

Én is szívtam egyszer vele, nem jól van a feliratozása a panelnek. Egy korábbi verzió paneljára építették az újabb áramkört. Vissza lehet nézni a nyákon a driverig a fólia útvonalát, átdugni a madzagot, aztán akkor működik. Mindjárt megkeresem neked a jó megoldást, úgy emlékszem, valahová elmentettem.

fisrcxuk3

Mindenképpen !De ,ha megnéznéd hogy milyen méretü szalaggal dolgozik ,az mindennél többet elárul.

zozo

Nézd meg, hogy erről a kártyáról van-e szó, mint amit ebben a postomban mutatok. Itt írtam róla a fórumra is.
[#t9p15524#]

zozo

[#eljen]  Ezt nagyon szépen letakarítottad :) Jól néz ki.
 Mi hiányzik?
-egyik kerék? -motor?

jani300

2450x27x0,9 mm a szalagmérete .

jani300

Netes kép , az enyém csak ez a típus .
A hajtómű motorral és a hajtott kerék bizonyosan hiányzik .
Levegővel emel sűlyeszt .
Sajnos hosszabb szalagjaim vannak .
Majd meglátom mi sül ki belőle .

J-Steel

Kíváncsi lennék a silcagel, amit a vásárolt tárgyakhoz mellékelnek kis zacsiban (hogy elnyelje a nedvességet), az vajon ellátná-e a szerepet a réz hajlításakor?

A silcagél tud olyat hogyha melegítjük, akkor vizgőzt ad le és zsugorodik, míg egyszer csak egy barna pici pont lesz.
 Én teletölteném a rezet, bedugóznám, elvégezném a hajlítást, majd melegítenék.
 A gömb kristályok alakja sajnos nem segít, de valami darálóféleségen lehetne a silcagélt picit őrölni.

kaqkk007

Akkor már inkább konyhasó azt vízzel kimossa utána a csőből ..

vadember

Hihetetlen, hogy milyen rossz ötleteid vannak egy-egy probléma megoldására.

vadember

Vizet szoktam belefagyasztani a csőbe és akkor nem roppan.
Persze van egy minimális hajlítási sugár, amit jelen esetben csak próbával tudod meg.
Ilyen vékony csövet kézzel ráhajlíthatod egy satuba fogott általad elképzelt rádiuszú huzalszögre.

thayscj6c

De hajlítás elött felforrósítani majd gyorsan hideg vízben lehűteni akkor könnyebb en hajlik.

Szalai György

Amikor a hajlítás középrádiusza a cső külső átmérőjének csak 0,7 szerese, akkor tömheted, amivel akarod. Nem segít.