Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ha a ventillátoráról letöröd a fele lapátot, máris kész és öt percet talán kibír, mielőtt szétrepülne. Csak ne légy ott, mert belőled csak egy van!
Na, ez pont olyan, mint általában a hobby cnc. Azt se írod mire kell, de csináld meg, valamire biztos jó lesz.

Jó műanyag granulátumot továbbítani egy rezgő pályán?
Jó a szomszédot földrengéssel ijesztgetni?
Jó apró féldrágaköveket kerekre koptatni?
Jó beton járólapot tömöríteni?
Jó egésztest vibrációval izmokat stimulálni?
Jó öntőhomokot lerázni az acél öntvényről?
Jó műanyagot dörzshegeszteni?

Mire kell? Mekkora frekvencia? Löket? Energia? [#csodalk]

zozo

Én biztosra veszem, hogy a gépvázát akarja rezonáltatni, amikor kiönti a tetejét műgyantával :)

gaben

Talált süllyedt. ;)

Sajnos ami gyárilag a moci tengelyén volt ékszíjtárcsa,  tavaly odaadtam haveromnak, mert kellett neki valami körfűrészhez.
De sebaj, van a tengelyben menet, oda ráfogatok egy sonkát és tesztelem.
Minimális rezonanciát akarnék csak vele elérni, szóval csak enyhén excentrikus vasra gondoltam.

fn47xk7ei

Arra az öt percre meg elég lenne egy ütvefúró-vésőgép . Rossz , erősen tompa szárral véső funkcióba kapcsolva egy segédkező emberke nekinyomná a vasszerkezetnek és meg lenne oldva minden túlvariálás nélkül .

PSoft

No igen!

De akkor egy régi "racsnis" legyen, ne légdugattyús.:)

gaben

Sőőt, szerintem megtenné egy gumikalapács is. ;)
Eléggé híg az öntőgyanta (víz=1, gyanta=1.1 viszkozitású) a vegyészmérnök csaj szerint, akitől kérdeztem infókat. Még az is lehet, hogy arra sincs szükség.
Berendelem a gyantát és kipróbálom egy darab zártszelvényen, úgyis kellenek a tesztadatok sok tekintetben.

Majd jövök a hírekkel. [#wave]

fn47xk7ei

A lényeg , hogy a sör "ne maradjon az üvegben "!

PSoft

Jó, jóóó...

De ugye tudod, hogy ilyen...nincs!:)

PSoft

"De sebaj, van a tengelyben menet..."

Ha ragaszkodsz a motorhoz,és elolvasod, elmondom én hogy csinálnám.:)
Egy darabka szögvas mindkét lapjába fúrnék egy-egy lyukat.
Az egyik lyukon keresztül,felfogatnám a motortengely végére.
A másik lyukba kontraanyákkal egy darab menetes szárat tennék, majd a szár másik végére anyákat pakolnék összekontrázva.
Aztán, had forogjon a motor.
Ha kevés, kijjebb tolnám a száron az anya pakkot, vagy még tennék rá párat.[#wave]

ra8nsmk6w

A rezgő csiszoló is jó erre a célra és még egybe is marad a végére[#guluszem1]

PSoft

jani300

Na :) Apríték égetős fórumon egy fórumozó így szitálja a fűrészport . Ez egy bevált dolog :)

ANTAL GÁBOR

2 dolog is  gyanús nekem: egyrészt : csaj válaszolt . Csak nem az Ipox Chemikáltól vetted a gyantát ? Ott van egy vegyész csaj .  Másrészt a víz viszkozitása 1* 10 ad minusz 6
m2/ s   ( kinematikai )) Egy jó híg olaj  ( lengéscsillapító olaj ) az kb 15  szöröse ..
Nekem gyanús   a gyanta .  Annyira nem lehet "híg "
( de félni nem kell mert a legkisebb furatot is megtalálja [#vigyor4])
 Mindenképpen csináljál próbaöntést mert  a jól működő hartert valami agylövött EU s szabvány miatt kivonták a forgalomból és most egy sokkal nagyobb mennyiségben alkalmazandó hartert kell alkalmazni  ( de legalább több jön a konyhára nekik  mert súlyban mérik )

Nekem  normál hőmérsékleten  meg sem akart kötni  a gyanta  ( 24 óra alatt )   Digitális mérleggel dolgozok.  Aztán megreklamáltam  ( bemondtam az adagszámot ) és megnyugtattak   majd megköt...  . Valóban mintegy 72 óra alatt megkötött

Teszel bele kvarclisztet ?( homokot ? )    Rabb Feri is nagy "gyantás "

r5y7cufaj

Sziasztok!

Kis átmérőjű réz csövet (D4 és D6) szeretnék hajlítani kb 45° és 120° között a legkisebb rádiusszal. A kérdésem, hogy lehetne megoldani a lehető legkisebb rádiuszal való hajlítást?

A képen látható rádiusz már nagyon nagy.

Csuhás

Ha csak egy egy darabról van szó akkor szögben elvágni és összeforrasztani nem megoldás?