Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

w0hgtwf3w

Szia !

Alkatrész rajzban szeretnéd ?

Ott a menet is furatnak fog látszani, csak ha készíted a műhelyrajzot ott majd jelölni fogja hogy az egy  menetet.

w0hgtwf3w

Ja természetesen küld át a rajzot, ha még aktuális.

(Igaz csak a free verzióm van meg)

tdhuxscia

Kedves Fórumtagok,
egy magyar gyártmányú marógépet vásároltunk egy éve, amivel műfából marunk szerszámokat.
Néhány napja random módon elveszti a koordinátákat a gép a lenti linkben lévő felvétel szerint, ilyenkor szaggat a léptetőmotor, pedig mechanikai ellenállásba nem ütközik a gép.
Van esetleg valakinek javaslata, mit tehetnénk az ügyben, kit hívhatunk szervízre Veszprém megyében?
A gyártót nem szeretnénk, mert kritikán alulian szolgáltattak eddig is Csongrád megyéből Veszprém megyébe.
Lenne egyéb, nagyobb feladatot igénylő átalakítási terv is!
https://photos.app.goo.gl/LFA9Q1cdnRZDBllz1
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdvözlettel,
Hunique, Tóth Miklós

rokonok

Először ha sok a gépidő megnézném a tápegységet hátha ott a kiszáradó kondik okoznak szűretlen tápfeszültséget. Ha nem akkor tovább lépésről lépésre.

tdhuxscia

kedves Rokonok,
vállalsz ilyen lépésről-lépésre feladatot, kiszállással Veszprémbe?
Más szakterületen mozgunk, csak felhasználók vagyunk, így nem értünk sem a kondenzátor nedvességtartalmához, sem a további lépésekről nincs ötletünk....
Tudsz esetleg konkrétabban segíteni az ügyben?
Köszönettel,
Tm.

000000000

Ha az adatlapodon több információ lenne látható, biztos lendítene a dolgon.

s7manbs8

Miféle vezérlés van a gépben ? Nem lazult ki valami kábel ? Az okozhat ilyesmit pl.

happisusu

Csongrád megyéből?? Hmmm mintha iamerős lenne, igen az én gépem is onnan származik, hasonló problémám volt, kiderült, a golyósorsó kuplungja lazult fel ezért pörgött fel a léptető motor. Menetragasztó azóta teszi a dolgát.

kisssandor

Órás tolómérőmön a mutató hozzáér a számlaphoz és magával viszi a számlap nullázáskor a mutatót. Hogyan lehet levenni a fedelet, hogy megigazítsam őket?

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Hírdetnek itt az oldalon egy 48V kapcs.tápegységet, megnéztem az adatlapját és egy olyan fúrcsaságot látta, hogy a kimeneti feszültséget negatív előjellel látják el vagyis -48V, ez gondolom valami telekomunikációs berendezés tápegysége lehetett. Kérdésem az lenne, hogy  ez pontosan mit is jelent, negatív oldalt szabályozzák, vagy a készülék háza + földelésű?

Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, de nem értem?

Csuhás

Nem írt senki így megírom a saját tippem: Három kialakítást láttam eddig. Mindhárom esetben az üveg a forgatható gyűrűvel együtt jön le. A gyűrűt rögzítheti egy rugógyűrű, de láttam menetes és oldalról hernyócsavarral biztosított megoldást, de legtöbb esetben a karórákhoz hasonlóan csak szimplán rá van pattintva az üveg foglalata a szerkezetre.

pbalazs

Az a kérdés, hogy mihez képest értik a minuszt.
Ha multiméterrel mérsz egy ceruzaelemet, az is minuszt ír ki, ha fordítva méred, mégis ugyanaz az elem.

Ha csak két, mindentől független kimenet van rajta, akkor mindegy (ceruzaelemes hasonlat).
Ha viszont valamelyik kimenet a házhoz van közve, akkor okosan kell, mert lehet belőle rövidzár.

Kelepeisz Lajos

Igen, épp ezért kérdeztem hogy esetleg pozitív földelésű lehet.

kisssandor

Köszönöm. Talán ez hernyócsavaros lesz, mert az óra házán van egy kis furat.

thayscj6c

Hali!
Saját videót hogyan lehet feltölteni?