Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Töltsd fel valamelyik videomegosztóra,és onnan linkeld ide.

thayscj6c

Papp Ferenc

Szép napot mindenkinek! Segítségre lenne szükségem :) . Mach 3 programot használok maráshoz. Készítettem egy új tervet,lekonvertáltam g kódra , s spontán gondolattól vezérelve , a mach letiltja a z tengely vezérlését. Eddig ilyet nem csinált,a rajz készítéséhez minden programom legális , cambam a tervező programom. Minden segítséget elfogadok, köszönöm előre is!

Rabb Ferenc

Konkrétan mit jelent az, hogy letiltja a Z tengely vezérlését?

Nem lehet, hogy a max Z mozgás értéke meghaladja a géped mozgási határát? (Soft limit)

Papp Ferenc

Eddig is martam a géppel , biztonságos mozgás is ebbe a tartományba esik.Viszont szétkaptam a vezérlőt s a z tengelyem msd-je pirosan villog........

Papp Ferenc

Soft limit 100, -100 minden tengelyen ,de akkor miért tud az x és y mozogni többet? :)

svejk

No de hányat villog? Manualban a hibakódok benne vannak.

Papp Ferenc

Egyet villog kb másodpercenként. Közben belenyúltam a mach 3 ba , machine coord's ,ez mi? Mert gondoltam még kell adnom a gép közepét s ott kell nulláznom. De nem vagyok szakavatott, nem értem teljesen.segítenél ebben?

svejk

Ne piszkáld a mach3-at, valószínű hardveres gondod van.

Épp ilyesmirőről is szó van [#t163p11259#] itt.

Papp Ferenc

Rendben,de az a rész rendben van , kapott egy kis olajat a z ,de most még nem találom a config file-t. Mert most már elnyomtam :(

2nbj3n5m

Tiszteletem  Úrak.

Régebben itt a forumon valaki linkeltbe egy aszali extrudelt (remélem) jól írtam. Szeretném megtalálni.
Köszönöm.

Janko

zozo

Van a fórumnak keresője, ott a fej részben. Klikk rá.

thayscj6c

Hali!
"Épül a gépem"-et hogyan tudok feltenni?

ebalint

Kérjél egy topic -ot Moparman -tól.

thayscj6c

köszönöm a segítséget