Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Na közbe képzeld el a haverom autója totál behalt amivel mentünk volna kirándulni Pécs fele vasat nézelődni, most vette nemrég, bírt vagy 2 hetet. :)

jani300

Mik a tünetei a kocsinak ?

s7manbs8

Egy Opel Astra 1.4, nem indul, nem megy már, megnézték egy autószerelőnél az lett tán a baja elvileg, hogy nincs benne már kompresszió stb. lehet besült valami szelep stb. ilyesmik.

jani300

Hát ez így tipikus lehúzós duma is lehet .
A kompresszió nem két hét alatt távozik .
Látatlanban persze [#nemtudom]
Lehet csak gyújtótrafó is akár ...

s7manbs8

Elég érdekes a történet, még ma este elvileg kiderül valami egy máűsik szakértő is véleményt fog formálni. :) Majd elmesélem hogy folytatódik. :)

Annyt megnéztünk rajta, hogy a főtengely jeladó jó, a szikra előállító is trafó is jó, megvan a szikra is, Benzin is van benne, tehát nem üres a tank, e csövön is elmegy odáig stb.

s7manbs8

Persze első tippek ezek voltak, de ezek mind jók lettek sajnos a motorban van valami halálos hiba úgy néz ki. A lényeg, hogy  amotor javítás már csak becslésre is több árat mondtak, mint amennyi az autó volt.

jani300

Még  valami ,soha senki nem szokta elismerni ha gázolajat tankolt véletlenül :) Csak egy tipp ...
Egyébként egy elégett oppel szeleppel még mindig mennének talán ,ha benzint tankol a jóember :)
Megy az 3 hengerrel is :)

Kisamotors

16V vagy 8V? Mi a motorkódja?

simarex

A benzin nem "döglött"nekem egy hó állás után "megkergül"
nem akkor robban mikor kellene hanem máskor

happisusu

nagynyomásu közös tüzelöanyagcsö. nincs nyomás nincs befecskendezés tapasztaltam

jani300

Van egy egyszerű módszer , kiküszöbölni hogy mechanikai ,vagy elektromos hiba-e . Ha van szikra .
Fecskendővel minimális benzint fecskendezni a szívótorokba . Ha ezután beugrik ,akkor elektronika , bezinellátási gond van ,nem mechanikus . Egyet pörög a motor rendesen ,ha jó .

Csuhás

Esetleg "átugrott" vezérlést is érdemes ellenőrizni.

zozo

Ladás időkben az 1500-asomba vettem komplett gyújtáselosztót. Pár száz km után egyszercsak egy durranás és megállt a motor.  Vagy 2 óra szerelés után jöttem rá, hogy ha felemelem 2-3 mm-re a pipát a tengellyel együtt, akkor el tudom fordítani a ricnis tengelyt.

Kiderült, 1200-as ladáét adták, ami 4-5 mm-rel rövidebb volt :)

s7manbs8

w0hgtwf3w