Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Pali79

Szabad tudni mennyiért vesztegetnek egy ilyen szorítógyűrűt?

gaben

Szia,

az alkatrészes topikba reggel beírtam.

sanka74

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következőkben: szerszám: 1 mm átmérő 1 élű marószerszám. (újjmaró, nútmaró) Megmunkálandó anyag: sárgaréz (küszöbsín)
Marási mélység: 0,9 mm (teljes átmarás)
Gép: Emco Mill55

Abban kérem a segítségeteket, hogy mekkora előtolási sebességgel és marófordulattal dolgozzak, és egy fogásból mekkora lehet a marási mélység.  Tapasztalatból ha meg tudnátok mondani, hogy mekkora értékeket állítsak be?

Köszönettel: Sanka

000000000

Van a gépedhez nagy sebességű főorsó modulod?
Enélkül ugyanis sajnos csak nagyon messze elkerülve a forgácsolási optimumot tudod elvégezni ezt a marási feladatot ezzel a CNC géppel.

sanka74

Szia! Sajnos nincs. Az eddigi elgondolásaim/tapasztalataim/számolgatásaim alapján a maximális marófordulattal (3500 1/min), kb. 30 mm/min előtolási sebességre és 0,08 mm fogásmélységre állítanám be.

000000000

Ettől féltem. Sajnos így marad a 3500 rpm, ami ~ 20-szor kevesebb az optimálistól ezen tkf maró esetén.

Mivel ez a lehetőséged, így a kis előtolási sebeséggel ( 30 mm/min ) egyetértek, a fogásmélységet azért óvatosan növelheted 0.2 - 0.3 mm-ig, ha éles, új állapotú a maród ezt még vinnie kellene.

sanka74

A maró teljesen új, nem volt még használva. Köszönöm a segítségedet, holnap délután megpróbálom.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Nem tudom hogy van-e létjogosultsága, de megkérdezem, egy 1.5Nm-es lépetőmotort mekkora teljesítményű AC szervó tudja kiváltani, nézegettem egy ilyen szervó adatait, de  legalább 3 féle nyomatéki adat vann.
Lennétek kedvesek felhomályosítani?

Köszönöm.

000000000

Egy 1.5 Nm tartónyomatékú encoder visszacsatolás nélküli magasabb minőségű léptetőmotoros hajtásból max. ~100 - 125 W hasznos P hozható ki. Így minden olyan AC szervo motor, ami minimum ekkora P-t tud, kiváltja. Ehhez persze hozzá kell tenni, hogy más áttétel viszonyok mellett kell az AC motort használni, valamint ég és föld a pillanatnyi túlterhelésre adott válasza a két hajtástípusnak az AC szervo előnyére.

J-Steel

Amikor AC szervo motort mondasz, a permanens mágnesesre gondolsz ugye? Rövidre zárt fórgórészű nem lehet, mert az nem tudna elég nyomatékot kifejteni álló helyzetben.

000000000

Igen az AC szervo motor kapcsán természetesen permanens mágnesesre gondoltam.

Kelepeisz Lajos

Nem is tuttam hogy AC szervóbol is van mágneses forgórészű, én azt hitten, csak rövidrezárt forgorészes létezik.

000000000

Nem tudom, miért hozod fel te is ezt a rövidrezárt forgórészű motor típust, hiszen ezek eleve aszinkron motorok (az AC szervo meg szinkron), és nem nagy többségük nem rendelkezik egy szervomotor alap tulajdonságaival.

Mellesleg amit írtam a kérdésedre az a DC kefés szervo motorokra is vonatkozik, csak ma már kezdik ezeket elfelejteni, pedig sok előnyük is van a "buta" AC szervo motorhoz képest.

000000000

Az első "nem" szó ott maradt tévesen a mondatban.

000000000

Ja most látom, az a második "nem", tehát ezt akartam írni:

Nem tudom, miért hozod fel te is ezt a rövidrezárt forgórészű motor típust, hiszen ezek eleve aszinkron motorok (az AC szervo meg szinkron), és nagy többségük nem rendelkezik egy szervomotor alap tulajdonságaival.