Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nonopapa

Gyanús vagy Te nekem.
Honnan tudsz perzsául????[#nyes][#nyes]

PSoft

A legegyszerűbb esetben két hernyócsavar, mint a képen is láthatod.

J-Steel

Köszönöm, már dereng valami. Akkor ez valami olcsó megoldás? Én a hernyócsavaros rögzítésben nem hiszek. Valamit akkor ki kell találnom erre.

Csuhás

Én nem tudok, de google tudta. :- )

PSoft

Álldogál a szőnyeg szélén.[#nevetes1]

Devecz Miklós

Ha 5mm-es a tengelyed, akkor nem olyan hatalmas az átvihető nyomaték, ezt a két hernyócsavar vidáman teljesíti. Az egymásra merőlegesen behajtott csavar tökéletes alakzárást biztosít.

Rabb Ferenc

Ha a világon mindenkinek megfelel (még nekem is) akkor mi a problémád vele? Különösen így, lapolással... Örök élet meg egy nap!

J-Steel

Az a gondom, hogy tengelyem 14-es, és 8,4Nm az átvitendő nyomaték.

J-Steel

Na jó, teszek egy próbát. Mekkora hernyócsavart használjak ha a lap 7mm széles és 25mm hosszú?

gaben

Használj szorítógyűrűt te is, nekem ma jött meg a Bervina-tól
14mm-es tengelyre valónak, 42Nm-es az átvihető nyomatéka.

Rabb Ferenc

Ha a rögzítendő tárcsa/fogaskerék/stb megengedi, használj két darab M5-ös lapos végű belső kulcsnyílású hernyót

J-Steel

És még egy kérdés, amikor belefúrok a hüvelybe, ne toljam el egy pár mm-rel a furatközepet a tengely középpontjához képest, hogy nagyobb nyomatékot tudjon biztosabban átvinni?
(piros a hernyócsavar)

Rabb Ferenc

A nyomatékot nagyobb részét a csavarok által összeszorított tengely/hüvely közti súrlódás viszi át.

Ha eltolod a középvonalból, nehéz lesz a csavar végének teljes felületén biztosítani a felfekvést ami deformációhoz - és végül meglazuláshoz vezethet

Csuhás

Hirtelenjében nem értem miért tud az ilyen elrendezés nagyobb nyomatékot? Magam inkább még két csavart raknék a 25mm hosszon elosztva azaz összesen négyet, ha már kevesled a két csavart.

J-Steel

Én azt gondoltam úgy, mint szimpla és duplaékeknél, ebben az esetben a csavar a teherviselő elem.
 Ha valóban a tengely hüvely megmaradó része viszi át, akkor ott egy kevés loctite-tal bedolgozom, hogy javítsak a tapadáson.