Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szf

Köszönöm.elméletileg Samsung ipari cella.

Motoros

Kösz mindenkinek a választ a kasznifoltozáshoz. A cillitet kipróbálom, szerintem biztos valami citromsavas izé mert az oldja a rozsdát.
Az alváztömítős felragasztást nem ismerem.(remrendesnek)
 Az a gondom a kittes kikenéssel, hogy amikor majd nekikezdek a rozsda eltávolításának, akkor be fogok lyukadni, és ugye a lyukra nem tudok glettelni.
Belülről nem fogok hozzáférni, meg amúgy sem tudom miképpen lehetne befoltozni leszámítva a hagyományos karosszériás megoldást...amit ugye kerülni szeretnék anyagi okok miatt.
Már arra is gondoltam, hogy teljesen letolom, kivágom a rozsdás részt, és a jó anyagrész széleit beónozom és valami 0.5 mm vastag ónozott vagy horganyzott lemezt ráforrasztok kivülről, amit majd glettelek csiszolok festek.
Ez persze kis púpként fog jelentkezni [#fejvakaras]
Voltam egy profi autórestaurátornál aki garantáltan megfoltozná jól, de nem ér annyit.

remrendes

Esetleg egy peremezo fogoval tudsz helyet csinalni a lemeznek. Tegyel fel kepeket, hogy pontosan mirol van szo.

zozo

Mielőtt elkezded az optikai tuningot, nézz rá az első-hátsó futómű felfüggesztési, rögzítési pontjaira, lengéscsillapítók, stabilizátorok bekötési helyeire, stb. Ezeket kocogtasd végig kis kalapáccsal. Ha ott is elvékonyodott a lemez, akkor ne kockáztasd a biztonságodat.

Motoros

Ez egy kisteherautó, ugyan nem különálló az alváz, de vastag erősített lemezelésű, semmi rozsda, talán az előző tulaj rendesen alvázvédte. A motorban csak 140 ezer km van, ez egymilliót is elmenne, de a felső része már megindult.[#szomoru1]

Motoros

Teszek, ha oda jutok, ilyen lucskos időben nem akarok nekikezdeni.

000000000

Valaki tudná gyorsba, a Win98 mekkora vinyót tud kezelni?
És mennyi és milyen memóriát?

zozo

Áh, így már értem. CO2 -vel kéne meghegeszteni akkor, mert megérdemli, hogy rendesen megcsináld, ne csak egy-két évre. Igaz, ha hegeszted, tutira kétszer akkora lesz majd a lyuk, mire rendes szélet fogsz.
Egyszer én is nekiálltam kasztnizni, mikor azt hittem, oda már tudok varrni, akkor futott tovább  még vagy 20mm-t a lemez. Jó, hogy csak 2-3 db foltot szabtam/hajlítottam/ íveltem le előre, mert azok bizony menetek is a hulladékos ládába.

Motoros

Igen, jó lenne rendesen megcsinálni, sajnos co-m nincsen, csak awi de ehhez a tudásom kevés, Ha volna házilagos, korrekt megoldás, az lenne a jó.  Aki a kipufogót javította, magyarázott valami passziválós, gittes kenős kész bolti variációról ennek utánanézek. Nem szívesen vállal senki lakatolást, még az árajánlatig sem jutottunk.
Tudják talán, hogy nem költök úgy sem rá annyit mint amennyit az egész ér...a fényezést még nem is számítva.

zozo

Erről eszembe jut...'70-es évek, apósom VW bogarának kilyukadt a kipufogó dobja. Amerikai rokon küldött hozzá "ragasztót". Aszongya' -keféld le, mosd le vízzel, kend körbe a lyuk szélét, tedd rá, nyomkodd bele a szövetet, várj kicsit, kend be az egészet, várjál kicsit, indítsd el a motort, készen vagy.

Én röhögtem mint a fakutya, na ebből semmi se lesz, de az após nekiállt és csinálta.
Aztán mi lett a vége? -az autó már szétrohadt alatta, több százezer a motorban, de a kipufogó dob még a javított volt rajta [#nevetes1]

hduf42fua

Üdv Misi !
Annak idején eléggé rohadtak az autók  és egy -egy törés javításakor  láttam rozsdásodás javítást.Persze akkor még
nem volt műgyanta vasgitt. Tehát a rozsdás részt megtisztították lehetőleg fémtisztára és fogták a nagy bádogos lettkolnit és becinezték . A cinezést lehet szépen
utómunkálni egy reszelővel és a gitt is megáll rajta. A lyukat prifilra vágott cinklemezzel pótolták. Azért írtam lettkolnit mert az sok hőt tárol ,szemben a mai divatos gázmelegítőknél. Ezt Te is meg tudod csinálni és a cin nem nagyon rohad el.
Sok sikert ![#integet2]

jani300

Tegyél fel képet,kíváncsi vagyok már én is .
Egyébként itt nem is kell igazából még hegeszteni sem tudni CO-val . Mert ezt nem lehet hegeszteni .
Pontokat kell tenni , utána közte újabb pontokat .(van hogy hűteni kell minden pont után )
Tanulgattam egy darabig  mostanában , úgy 30 kiló 0,8 as huzalt elgyakoroltam . De beleuntam .
Egy rossz hozzányúlás és lesz egy szép nagy luk :)
Kis munkákat érdemes elvállalni .
Egy szétrohadt busszal pl rengeteg munka van .
Gazdasági totálkár . Anyag árban is sokallnák a munkadíjat  .

jani300

Így valószínűleg még tartósabb is mint a hegesztés.
Ha nincs teherviselésnek kitett helyen .

Motoros

Na ilyesmire gondoltam, ez szimpi, lentebb írtam is, hogy forrasztanám, egyrészt mert ahhoz értek valamenyire, másrészt nem jár nagy hőközléssel, égésveszéllyel.
Bádogos lettkolnim az van valahol (bár csak sejtem mi is az). A cinklemez, csak a hátsó megtámasztást adja a gittelésnek.
Be kell varázsolni a lyukon, nem gond, aztán odaheftölni, és mehet a műgyanta vagy a forrasz...bármi. A festés kézi lesz, és helyi, csak ott ahol kell.

Motoros

6...10 folt van rajta max 40 mm átmérő lesz mire kitisztázom, van mogyórónyi is.
Volt egyszer egy kalandom a porbelessel...pontozásos módszer...nagyon egyszerűnek tünt, sokan nagyon nem kedvelik pedig.