Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

Igazad van,ez a vezérlő step/rev-ben adja meg a felbontást.
Ezeket akkor direkt forgatókhoz szánják?

prinx

Üdv bocsánat hogy közbe szolok csak pontosítok az 1,8° az 200 step/rev. 360/1,8= 200
Bocsánat hogy közbe szóltam.

RJancsi

Igazad van, jogos! [#worship] Belekavarodtam, mert az én motorjaim 400-asok (0,9°/step)

ksjus5vax

Köszönöm a felvilágosítást [#worship]
jövök egy sörrel[#pias]

RJancsi

Mivel motor, ezért biztos, hogy "forgatóhoz" adják.[#smile] Az lehet bordás kerék, trapéz- vagy golyós orsó, vagy a Te példádban egy tokmány vagy más forgatni való dolog.

RJancsi

Legfeljebb egy virtuálissal! Főleg, hogy a végén még meg is vezettelek a 200/400 lépés-számmal. [#falbav]

ksjus5vax

Hátha egyszer máshogy is. Közben rájöttem ahogy néztem az x tengelyt ott 160 van motor tuningban 5 golyós orsóval van ellátva a ketyeró 800/5=160

vp0ek7s5

Sziasztok végeztem egy kis számítást a fórumon össze szedett információk alapján. Jól számoltam szerintetek?

Léptetőmotor: 1.8 fokos
Fogasszíj tárcsa: 2.5mm 20T
1/8 microlépés

1 teljes fordulat = 200 * 8 = 1600 LÉPÉS = (2.5 * 20) = 50mm elmozdulás
1 lépés = 0,03125mm
1mm = 1 / 0,03125 = 32 lépés

000000000

A számításod jó, viszont nem célszerű ilyen elmozdulást (50 mm) választani 1 motor fordulatra. Ugyanis nem tudsz tized mm-es, vagy 5 százados valós pozíció raszterben gondolkozni, ez pedig elég zavaró is tud lenni a gyakorlatban.

Motoros

Nincs véletlenül valakinek valami megváltó ötlete arra, hogy öreg autó 822 éves japán Micsu..)  kasznijának kezdődő átlyukadásait hogyan lehetne megállítani legalább 3..5 évre.
Pontosabban valami glettelésszerű technika---és nem hegesztős --- kellene ami a diónyi...almányi rozsdafolt tovaterjedését megakadályozná, passziválná a felületet és ezekután egy glettelést tenne lehetővé, ami csak inkább esztétikai jellegű lenne.
Valamikor apámnak volt egy Toyota Tercelje ilyen amin voltak babafejnyi átlyukadások és vizsgára volt hivatalos.
A sógora (nagybácsikám aki szobafestő volt) vállalta a reparálást. A tátongó lyukakat újsággal betömködte, majd szakszerűen legipszelte...csiszolta....kézzel festette,
... majd a munkáért járó 2 liter bort torkán leöntötte.
Meglepő de ez a "szakszerű" beavatkozás  2..3 évig is működött, és a kocsi megfelelő esztétikai élményt tudott nyújtani az arra járó gyanútlan bámészkodóknak.
Na én valami hasonlóra gondolnék, nem gipsszel, hanem valami szakemberek körében is járatosabb technológiával.
Hátha van ilyen, csak én nem ismerem.

jani300

Majd megint jól megszólnak :)
Eporapiddal ,még lukas tanktot is javítottunk .
Az autót félrebillentve hogy ne legyen a lyuknál benzin .
A megtisztított folt szélit megkenve ragasztóval , rá az ominózus ujságpapír , az még egyszer átkenve ragasztóval .
Egészen jól bírta .
Ment volna a hegesztés is ,de az tökölős :)
A kasznira is jó alapnak a flexel megtisztított felületre .
Nehezebb csiszolni mint a rendes kittet ,de tovább tart .

RJancsi

A kérdés, hogy kívülről vagy belülről szeretne-e átlyukadni? Mert ha belülről (és nem hozzáférhető helyen) az eléggé megnehezíti a dolgot. Mindenesetre a hólyagos részeket homokszórással (drótkoronggal, csiszolótárcsával) fémtisztára kéne pucolni majd valami rozsdaátalakítóval/passziválóval kezelni. Ezután kétkomponensű karosszériás kittel lekenni, csiszolni, festeni és kész.

happisusu

Üvegszál paplan    akár a fenéklemez foltozására is jó ez a folt akkor is meglessz, mikor körülötte kirohad a lemez [#vigyor4]

jani300

De túl vastag ... Nagy lukat azért már csak meghegesztünk :)

Motoros

szerintem belülről akar kijönni ahol a sár betapadt, meg ami a legsiralmasabb ,, a szélvédő alatt, szinte átlyukadva.
A fehér alap szin miatt a rozsdarossz lecsorgás baromi csúnya tud lenni.