Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Motoros

Ha a két felfogó nút távolsága stimmel a gyaludhoz, akkor talán egy spéci módon elkészített 6 pozicióval rendelkező gyorsosztó  valószinűleg egy alakos műanyag, vagy alumínium alkatrészhez, síkok kialakításához. Az arretáló gömbvégű karnál hiányzik egy rugó.
Ha nem a gépedre, akkor lehet marógépre, esetleg fúróra való.
Az alkatrész behelyezése és rögzítése is csak egy mozdulat volt. Viszont munkadarab szerszámba való rögzítéséhez még biztosan volt valami, mert így ez még nem megoldott.
Szerintem nemigen használható ez semmire már, hacsak nem demonstrációs célra.

jani300

Szerintem nem hiányos .
A helyzetmeghatározás alakkal zárónak tűnik .
Van két fix állópofa , és egy szorító mozgópofa .
Persze tévedhetek .

000000000

Most őszintén.
Bekötünk egy aszinkron motort a frekiváltóba
1. úgy, ahogy a gyártó leginkább javasolja, azaz közvetlenül, csak vezetékkel.

2. úgy, hogy közé teszek mindenféle elektromechanikus érinkezőket, kacatokat, meg vezérlés védelmi eszközöket.

Kérdés? Mi a helyesebb, bitonságosabb, kockázat nélkülibb, üzembiztosabb megoldás?

Gondolom egyetértesz végre velem, 1. a helyes és jó válasz.
Ennyi ez a történet, az összes többi a szokásos fölösleges szószaporítás, kötözködés, megmondom én annak a hüle gyártónak, mérnöknek, mi a tuti megoldás, a műszaki indokok, tények meg nem érdekelnek.[#wave]

szf

Kedves Robsy!

Nagyra tisztelem a munkásságodat és szakértelmedet.
De, ha te úgy gondolod, hogy a problémák és a feladatok megoldására ne keressünk megoldásokat akkor te minek fejlesztesz különböző eszközöket. Miért nem veszed le a polcról a gyári eszközöket és betartva azok előírásait használod őket.

De azon gyártók berendezéseinek akiknek a gyári leírásukban találunk alkalmazási példákat az előzőekben tárgyalt kapcsolásokat azokat tekintsünk tárgytalannak?

Ismert példa alkalmazások vannak Lenze, Danfoss stb frekiváltóknál azok nem megfelelőek?

Részemről lezárva.

000000000

Szinte tudtam, hogy megmagyarázod, és neked a 2. megoldás semmilyen plussz kockázatot nem jelent az elsővel szemben.
Sok sikert, valóban téma lezárva.

fa4igtzhp

Hello,

a masodik pontot en ovatosabban fogalmaznam meg, mert elkepzelheto, hogy valaki ugy erti, hogy vedelmi berendezesek beepitese elhanyagolhato, hiszen az csak noveli a kockazatot, csokkenti a biztonsagot, helytelenebb es rontja az uzembiztonsagot. Holott nyilvan nem erre gondoltal, jol sejtem?

000000000

A védelem is elromolhat, így értendő, abban is vannak relék, kapcsolók, kontaktok, tápegységek, anyám tyúkjai, stb...:)

000000000

még helyesebben: a motorátkapcsoló reteszelés védelme is elromolhat .....

simarex

A frekvenciaváltónak vannak védelmei funkciói, ha valami nem stimmel a kimeneten,akkor ezek aktiválódnak

PSoft

"anyám tyúkjai"

De "szakmaiatlan" vagy ma![#vigyor2]

Motoros

Igen, most az a ritka eset forog fent, hogy tévedsz.[#integet2]

Motoros

a  rugóhiányra értettem a retesznél.

remrendes

Nekem ilyen van a leirasban:

simarex

Tévedés elkerülése végett az elején le lett írva "álló frekiváltónál")végezzük el a szükséges kapcsolásokat!

6rk75uezn

Pontosan ahogy irod,nincs baj,a nagyobbik Frekiváltóm igy használom már sok éve,4 mágneskapcsoló egy dobozba és 4db 400V -os aljzat,igy hajtom az e400-at,a darabolót,a kompresszort és egy csiszológépet.