Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

h45wyjwrn

thayscj6c

Lehet, hogy így találod meg.

Rabb Ferenc

Az ország hívószáma (mármint a hívott készülék "nemzetisége") mindenképpen kell. Különben honnan tudná a hálózat, hogy melyik ország(ok) pont ugyanilyen számú készülékét keresse a nagyvilágban?

ANTAL GÁBOR

Akkor másképp teszem fel a kérdést : a magyar mobilomról küldök egy magyar mobilra egy SMS t  Mindkettő legyen 20 as . Nem írom elé a + 36 ot .  Akinek küldöm annak kedve szottyant kimenni a Kanári szigetekre .. Megkapja vagy nem ?

Rabb Ferenc

Persze hogy megkapja. Feltéve, ha be van kapcsolva a telefonja, és ahol jár ott van mobiltelefon hálózat.

A készüléke mindig bejelentkezik az aktuális hálózatba - mint magyar telefon. Ezután a hálózatok egymás közt lerendezik, hogy az adott készüléket pillanatnyilag a világ melyik szegletében lehet megtalálni.

Rabb Ferenc

Ja, bocs! Ha nem jelölöd meg a készülék "nemzetiségét" (+36 Magyarország) akkor természetesen nem!!!

remrendes

Mint irtam gyakorlatilag mukodik nelkule. Gondolom magyar SIM kartyanal a magyar elohivo az alapbeallitas.

remrendes

A jobb oldalirol hivom a bal oldalit.

6rk75uezn

Ötletet kérnék.
Az oszlopos fúrómra szeretnék egy kis hajtóműbes motort szerkeszteni (kezdem unni a kézzel tekergetést),minnél kissebb kellene,milyen motor lenne erre a legalkalmasabb?Én egy 250w körüli aszinkron hajtóműbes motorra gondoltam.
Valahogy jó lenne kiszámolni hogy adott sebesség mellett mekkora teljesitmény lenne szükséges.

RJancsi

És mit akarsz tekergetni rajta? Az asztal magasságot, vagy a fúráshoz az előtolást?

Szalai György

Ez is egy ötlet:
Ne legyen nagyobb teljesítményű az előtoló motor, mint a főmotor.
(350-375W)
Szerintem egy száz Wattos motor is elég lehet, ha jól van kiszámolva az áttétel.
Ha nem AC servo, akkor DC ablaktörlő. Egyszerűbb vezérelni.

jani300

Szia Laci !
Több tonnás sugárfúrógépeken ez a dolog megtalálható alapból .
Kíváncsi lennék miféle munkánál hiányolod a gépi asztalmozgatást .
Ha elkészíted kell nyomaték határolás , végállások és még ki be kapcsolni is illene tudni .
Jó gép ez a fúró ,csak az egész nem nagyon ér ennyi melót .
Ezt jóindulattal írom.
De a régi tulaj tett fel képeket egy utólagos gépi asztalmozgatóról marógéphez , ha jól emlékszem . Elképzelésem sincsen hogyan lehet azt innét megtalálni ,nekem az tetszett .

s4sryue

Sziasztok!
Milyen mozgásvezérlőt javasolnátok analóg szervóvezérlőhez?
Olvasgattam a lehetséges alternatívák között mint:Kfop,vagy mesa5i25.Ti milyet használtok ,mit tanácsoltok?

cipk5xtny

Sziasztok
Csak annyit kérdeznék hogy ha inkspace progival csinállok egy svg fáljt, akkor miért kapok 8-10 tizedes értéket ?
A szerszámpályát utánna cammakerrel generállom.
Inkspacenél kell álogassak valamit vagy a cammakernél?
Van ötletetek?

t5kzsyyvh

inkscapeben biztosan be tudod allitani az svg tizedeseit.
szerkesztes->beallitasok->bemenet/kimenet->SVG kimenet->numeric precision