Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ahogy György is írta, "piros lámpás" dolog egy frekiváltó kimenetét mechanikus kapcsolókkal piszkálni.

Ráadásul ugyebár két különböző P-jű motorról beszélünk, így két különböző frekiváltó beállításról is, elég nehézkes lenne mindig átprogramozni is a cuccot.

Tehát az a javaslatom, hogy egy külön hajtással oldjad meg, és egy könnyen, olcsón vezérelhető kefés DC motorral.

simarex

Elég költséges megoldás!
Sok frekiváltó van aminek több paraméter készlete van ezeket kell csak meghívni.A másik sokkal egyszerűbb a kisebb motornak egy saját "adaillő" 3fázisú hőkioldó

000000000

Jó neked, hogy ennyire magabiztos vagy. Szívesen olvasnék tőled olyan gyári ajánlást, ahol javasolják a frekiváltó kimenetének átkapcsolgatását.

Persze értem én azt is, hogy majdnem mindent lehet, ettől Hobby ez a Fórum, de talán ha a hobby is párosul némi műszaki szaktudással, szabályok betartásával, az nem hátrány, sőt.

t5kzsyyvh

makercamot nem ismerem..flasht elvbol nem hasznalok..
az svg-be belenezhetsz lathatod hogy tarolja..
esetleg azt kiprobalhatod hogy inkscape modositas utan ujrainditod es ugy irod ki ujra az svg-t..

y580keijn

Üdv.

Vásároltam egy gyalugépet,és kaptam hozzá egy eszközt(nem biztos,hogy az övé) amit nem ismerek fel.

Ha valaki felismeri fotó alapján,mire való és megosztja azt megköszönném.

simarex

A több motoros vezérlés példa
Ha még nem találkoztál ilyennel az nem azt jelenti hogy nincs

Csuhás

Az eszköz nem gyári tartozéka a gyalunak. Valami nagy sorozatban készült munkadarab speciális befogójának tűnik. ( Gondolom nagy sorozatban kellett valami egyszerű műveletet végezni betanított gépkezelővel. Talán nem is gyalulást, hanem valami hajlítás besajtolás jellegű dolgot. A lényeg az lehetett hogy ne kössenek le ezzel egy hatékonyabb gépet. )

simarex

Egy alkalmazás , de több is létezik

rokonok

Ezen úgy látom több motor egy váltón de egyszerre működik minden motor. A köztes kapcsoló meg csak leállításra szolgál

szf

Lenze frekvenciaváltóval már 10-15 évvel ezelőtt is csináltam olyat, hogy más villamos paraméterű motortorokat hajtottam ugyanavval a készülékkel.

Frekvenciaváltó menüjében van PAR1 és PAR2 paramétercsomag ahol minden megtudsz adni a motor működésével kapcsolatban.
Sőt abban az esetben, ha dahlander motorhoz kellet felhasználni ott meg adja magát.

Frkvenciaváltó kimenetén  minden esetben mágneskapcsolós átváltás történt, hogy melyik motorral üzemeljen.
Szinte minden frekiváltóban van arra lehetőség, hogy a kimeneti reléket konfiguráljuk a futás/stop üzemmód figyelésére.Majd ezt a relét hozzá logikázzuk a motorok mágneskapcsolós kiválasztásához.

simarex

000000000

Itt vastagbetűvel szedve javasolnak valamit!

Ettől függetlenül úgy vállalsz kockázatot és szeged meg a gyártói ajánlást, ahogy csak akarod, a reteszelés pedig alapkövetelmény, ha már annyira kell a több motor egy frekiváltó bevállalás.

simarex

Ez javaslat nem követelmény!

simarex

Gyári kapcsolás a Danfoss-tól

szf

A legelső ilyen jellegű vezérlést a frekvenciaváltó németországi képviselőjével együtt csináltuk kb 15 éve.
Mind a mai napig üzemel a berendezés.

Az, hogy az ilyen jellegű vezérléseknél a reteszelések és a védelmek kialakítása nem kérdéses. A beüzemelést csak gyakorlott szakemberre bíznám.

Ez egy hobby fórum! Gyakran látni, hogy elektromos vezérlések kialakításánál sorozatosan figyelmen kívül hagyják az idevonatkozó előírásokat és szabványokat.
De nem csak a laikusok hanem sok esetben tapasztalható , hogy a villamos szakemberek is.