Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

De ez csak az alap, ettől még van többféle, de azok téged nem érintenek.

zozo

Ráadásul nem is bordás, hanem fogazott szíj[#nevetes1]

Ezelőtt 20-40 éve a bordásszíj csak egyféle lehetett, hosszában bordás. Akkor még nem nagyon láttunk fogazottat.

Aztán mostanában a fogazott szíj is bordás, meg a hosszbordás is bordás...

Valaki rendet tehetne a fejemben/fejekben, mert ezt én nem nagyon fogom agyilag, mikor melyik bordás a milyen bordás[#nevetes1]

PSoft

Kérlek szépen!

Csak hogy tisztuljon a kép...
Vannak az egyik oldalán hosszbordázott, a másik oldalán meg fogazott szíjak is.[#nevetes1]

No de úgy...negyven éve, az NDK-s "villanyírógépekben", bérszámfejtő gépekben, már fogazott(keresztbordás) szíjas hajtások voltak.

zozo

Igen, meg a varrógépben a vászonszíjon keresztben lévő fémkapcsok...

sufnituning

Vannak egyoldali keresztbordás szíjak hosszbordával, vagy ferdén fogazott szíjak. ezek már sehogy nem csúszkálnak, nem kell oldalvezető, maximum egy középvezető a kerékbe.
Vannak két oldalra fogazottak alul-felül fog stb finonmságok.

hostya

"De még nem találtam rá értelmes magyarázatot a célszerszámon kívül."

Igen.(!)
Ez egy célszerszám volt anno..,  a Bervában (Finomszerelvénygyár EGER) a hűtőgépek hermetikus motorkompresszor összeszereléskor használták a gyártósoron a kompresszor, és a tekercselt állórész összeszereléséhez.. (Hük-7)

Az utolsó képen, a bal felső részen látható használat közben..

Valóban nem sok köze van a gyalugéphez. :) [#integet2]

k2rf792ud

üdv!
abszolut kezdőként.. :D
habosított műanyag lapot kellene marni.
kérdés:
-milyen marófejjel
-milyen fordulatszámon
-milyen előtolással
csak hogy ne gányolja el! :D
kérlek legyetek megértők.. valahol el kell kezdeni.[#nemtudom][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

hálás köszönet!!!

y580keijn

Üdv.

Ez lessz a megoldás. Akitől vásároltam,hűtőgép kompresszor felújítással foglalkozott régen. E400-on szúrták le,nyitották fel, a kompresszor házat.

Valószínűleg sosem használta,mert nem tudta mi ez az eszköz....

Motoros

Akkor ez egy egyszerű asztali szerelőkeret, és nem történt benne semmiféle gépi megmunkálás.Ez is kiderült, egy rejtéllyel kevesebb.[#eljen][#heureka]

f2266unib

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség mert nem boldogulok. Az eddig használt vezérlőm beadta kulcsot. Gondoltam gyors csere és minden ok-----De jöttek a gondok. A régi controllerem egy viszonylag egyszerű faék típus volt ahol a motordriverek 48v feszt kaptak (3 léptecs plusz orsó) Az új vezérlő viszont (Planet MK2-V2) viszont mivel nem tartalmaz motordrivert ezért kapott 3db 1 csatornás TBA6560-at....de ezek csak 25v ot kérnek. Kérdés: tudom igy is üzemeltetni vagy mit tegyek? 48v stepper drivert nem találtam,,,,

Köszönettel

Kanegér

Pali79

A TB6560 biztosan elpukkan a 48V-tól. A TB6600 50V-ot tud elméletileg. De vannak egyéb pl DM556 ami szintén tud 50V-ot.

gaben

Sziasztok,,

tudja valaki, hogy az alábbi fogasrúdra, miképpen kell ráapplikálni a szíjvezető peremet?

Esztergályosom méretre leszúrja a fogasrudat ill. gondolom valamennyit rá kell hagyni vezetőperemnek.
Na de mennyit és milyen alakban? [#fejvakaras]

köszi, Gábor

hduf42fua

Szerintem ezekre a kicsi kerekekre a vezető peremezve és sajtolva van. Tányér alakú vezetőt megpróbálnám fémragasztóval felragasztani ,de előny ,ha az esztergályosod készít neki egy vállat. Akkor még lehet ,hogy központos is lesz.

Szalai György

gaben

Szia Miklós,

én is sajtolni akarnám, van itthon egy hidraulikus sajtoló, amit a csiszagép görgőihez csináltam.
Akkor amint megjönnek a cuccok, méretezem a szükséges vállat és legyártatom.
Találtam hozzá frankó és nem túl drága trantorque szorítót is.

Köszi [#wave]