Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vp0ek7s5

Szia. Írtad hogy nem célszerű az 50mm-es elmozdulás véleményed szerint mi az optimális?

Lézeres gép lesz. 400x400-as munkaterülettel Nema17 motorokkal szíj hajtással.

Motoros

Ez a régi trabis tech-hez hasonló valami? (Epokitt?)

Motoros

Igen, mivel kivül van, látható, nem lehet vastag.

000000000

Pl. 40 mm, ezt T2.5 szíj esetén 16 fogú kerékkel érheted el.

6rk75uezn

"Co" és lemez!!!!
Fémtisztára felcsiszolni majd üvegszálas gitt!de az üvegpaplannal is csodákat lehet művelni!

remrendes

Lamellas koronggal femtisztara kell takaritani, a drotkorong nem jo. Valami rozsdagatlo alapozoval lekenni, aztan alvaztomitovel felragaszthatsz ra egy lemezt. Alvazvedovel lekened, akkor utana mar nem igen latszik.

nvnshmpmn

A rozsda lecsorgást szépen leszedi a Cillit.

RJancsi

Annak idején az autómat úgy hirdettem: "rozsdabarna skoda S100 eladó, alapszíne fehér".

s7manbs8

Ennek a bekötésében tudna segíteni valaki ?

Illetve még ez miylen motor lehet valami szebb kép a neten van e valahol.

230V-ra bekötni.

s7manbs8

RJancsi

Ha minden igaz, ez egy 220 V-os mosógépmotor. IMI7 kapocsléce van. Itt elég sok ilyesmit találsz.
Itt megjanuár 15-én hasonló csevegés zajlott.

s7manbs8

Köszi, ki is próbáltam, úgy néz ki a fő tekercse megy, ha megforgatom elindul, de a segédfázis nemigen működik olyan mint ha meg lenne szakadva, mert akár kapcyolóval megnyomom, akár kondit teszek oda semmi változás , nem indul el csak búg.

s7manbs8

Úgy néz ki, hogy a segédfázis kivezetése közt (W1) és az össze más kivezetés közt szakadást mérek.

Rabb Ferenc

Akkor lehet, hogy a relé nem kapcsolt ki és ezért leégett a segédfázis :(

A a fő és a segéd fázis tekercsekből is 2-2 van a 110/220V miatt, jelen esetben soros (nem Soros) kapcsolásban. Mindenütt szakadás van?

s7manbs8

Ha megpörgetem e tengelyt, akkor maga a motor megy, csak indítani nem lehet a segédfázissal van valami, szakadást mutat műszerrel is, meg ha kondit teszek oda akkor is semmi változás. Úgy néz ki azon a lábon keresztül nem megy a vezeték sehova, ha leszedem az anyát róla, hog ynincs annyira elrozsdálva hogy emiatt nem megy át az áram meg a fesz, de nem úgy néz ki mintha meg lenne rozsdálva, mert a vezekét végére is tettem a mérő kábal végét és úgy is szakadást mutat a többi fele, mind fele.

Lehet leégették a kapcoslójával vagy ki tudja. egy haverom hozta ide hogy nézzem már meg mi a baja lehet.