Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Köszi Gyuri,

na ez frankó kép, itt látszik, hogy pár helyen sajtolással rögzítették.
Az igazi a peremezés lenne, na majd erre is rákérdezek az eszterályosnál.

Üdv, Gábor

PSoft

Tudom, hogy te nem, de én titokban...

Fognám a kalapácsot, pontozót, vagy dornit.
Ütnék, hatot/nyolcat, oszt...kész a "sajtolás, vagy peremezés".:)

gaben

Megfordult a fejemben ez nekem is, de az nem lenne méltó az elveimhez. [#vigyor]
Illetve, hogy is mondjam, érted na....

Rabb Ferenc

gaben

Köszi, az összes fellelhető cég kínálatát végignéztem, amit csak a google kiadott illetve ismerek.
Viszont abban a méretben és áttétel arányban nincs összepárosítható bordáskerék.
Fogasrúdban viszont igen, emiatt kell abból csinálnom.

TROMF22

Szerintem miután az esztergályosod elkészítette a vezető számára a kis lépcsőt, (ami kicsit túlnyúlik a vezető lemezvastagságán) egy késszárba applikált kis görgővel, körkörösen szépen fel tudja zömíteni a vezetőt rögzítő peremet.
Ismerve a precizitásod biztosan elégedett leszel vele.
(a második oldal elkészítése már kicsit macerásabb, de azért szakember a szaki...)

gaben

Na ezt elmondom a szakinak, remélem megoldja nekem.

Köszi, Gábor[#wave]

k2rf792ud

senki?? :(
holnap neki kellene allnom...
kösziii

RJancsi

Válaszolni én sem tudok, mert még nem próbálkoztam ilyennel. De azt sejtem, hogy nem ugyanúgy kéne nekiállni egy könnyű polisztirol táblának (népies nevén "hungarocell-nek) mint egy kemény XPS-nek, neoprénnek vagy lágy/kemény PUR habnak. Pedig mindegyik habosított műanyag...

sufnituning

Nincs egy próbadarabod? Amin tudnál gyakorolni?
Én nagy fordulattal csinálnám éles maróval, mivel hab, első nekifutásra, előtolásra meg rá lehet érezni.

PSoft

Értem hát!
Hisz, úgy is kezdtem.[#nevetes1]

sufnituning

Én legújabban AWI-val pöttyintem, de a régi módszer az alábbi hozzászólásban a képen látható, hacsak nem veszel kereszt-hosszbordás szíjat, ahhoz nem kell ilyen vezető.

hduf42fua

Ez lehet segíthet?

sufnituning

Szalai György

,,valahol el kell kezdeni" [#vigyor2]

Ez a maró nem volna rossz kezdet.
https://marketing.datrondynamics.com/acton/attachment/6438/f-009c/1/-/-/-/-/DATRON_Foam_Tools.pdf

300-400 m/min vágósebesség és mondjuk 0,1mm élenkénti előtolás.
Az élenkénti előtolás a szerszám átmérő függvényében változhat.