Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Akkor az már örök élet és két nap :)

De nagyon fogod átkozni a kishitűségedet ha esetleg bontani kell

J-Steel

Az jutott eszembe (még mielőtt Ferenc meg nem győzött), hogy a forgatónyomaték a csavaron mindig kétfajta erőt hoz létre, egy nyíró és egy nyomó irányút (Lásd mellékelt rajz). Ha eltolom a csavar középpontját, akkor növelem a nyomó és csökkentem a nyíró igénybevételt.
 Továbbá eltoláskor távolodom a középponttól (egy nagyon keveset) ezzel csökken a csavarra ható nyomaték. Ez utóbbi viszont nem számottevő.

J-Steel

Melegíteni fogom, akkor elenged a ragasztó.

ANTAL GÁBOR

Én is a szorítópatronos megoldást preferálnám ( igaz növeli a tehetetlenségi nyomatékot)  KLCC14  és a Powerbelt árulja

Szalai György

Sajnos még egy dolgot növel. A tengelyátmérőre felrakható legkisebb fogszámú kerék átmérőjét.
Pedig az fontos lehet.

Csuhás

Mondok egy ellenérvet: Mennyi deformáció szükséges a két elrendezésnél ahhoz hogy megforogjon a tárcsában a tengely?

J-Steel

A szorítópatronnál azt értem hogyan fogja meg a tengelyt, de azt már nem, hogy hogyan kerül rá a másik dologra tengely/fogaskerék stb.

ANTAL GÁBOR

Tudom és figyelembe is szoktam venni.

J-Steel

Sajnos nem értem mit akarsz ezzel mondani.

gaben

Pedig nem bonyolult.
Mit szeretnél a tengelyre tenni, fogaskereket?
Gondolom ez valami motor tengelye lenne nem?
Ezért ajánlottam lejjebb a szorítógyűrűt, illetve ott vannak még a KL szorítók is, a csiszagépekhez azt használom.
Belső átmérő a tengelyre, külső átmérő a rászerelendő akármire: ékszíjtárcsa, fogasszíjtárcsa, stb.

nyiszi

Sziasztok,
Win 10n-él mik azok amiket kilehet kapcsolni, hogy gyorsabb legyen.
Csak cnc vezérlésre akarom használni.

Csuhás

Azt hogy az egyik esetben jóval kevesebb deformáció szükséges a megforgáshoz így az a rögzítés szerintem kevésbé terhelhető. Milyen deformációra gondolok: lenyalódhat a csavar vége, árkot szánthat a csavar a tengelybe, elmozdulhat a csavar ( megszakadhat ) ha rövid a menet. Mindezek a hibalehetőségek kisebb nyomaték esetén jelentkeznek az eltolt helyzetű csavar esetén.

zozo

Ez a rajz nagyon idétlen és nem életszerű. Ha 7mm széles a lapolás, akkor minél szélesebben rá kell talpaltatni a csavar végét. Tehát ideális az M8x1-es síktalpú esetleg "vágógyűrű" végű hernyót beletekerni. Az életben nem mozdul meg.  Nem kell neki semmiféle ragacs.

remrendes

nyiszi

Köszönöm, kipróbálom.