Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Üdv !
Ez a megforgatás jó ötlet , elég lett volna kézzel megforgatnom ...
A mai nap is zűrös volt , nem rég hagytam abba a melót .
Köszi az ötletet .

pistikeid

Szia jól gondolod lent is van egy szivattyú.
Normál előtoláskor a túloldalon elhelyezett útváltó szelep a teljes olajmennyiséget nyomott olajzás céljából átváltja.
Viszont gyorsjáratkor ennek az olaj mennyiségnek kellene mozgatni a munkahengert amin az a rugós szelep van.
Nézd már meg hogy egyik irányba sem működik-e a gyors járat?
Azért érdekes ez mert az olaj szivattyúban van egy golyós szelet ami mind két forgásiránynál biztositja az olaj útját.

Üdv

000000000

Egyik irányba sem megy a gyorsjárat.
Most a gyorsjáratnál annyi történik ha benyomom a gombot hogy nagyon lassan kezdi el vinni az asztalt vagy áll és csak a motor pörög olyan mintha nem kapna elég olajat átváltáshoz az a munkahenger.

Milyen olajat érdemes beletölteni?

000000000

Hát amit a gépkönyv ír K30 szerszámgépolajról természetesen egyik boltba sem hallatok úgyhogy 80W90-es hajtómű olajat vettem bele.

000000000

Ez árválkodott a fogaskerekek mellett vajon honnan válhatott le??

pistikeid

Szia
Ez a lamellás tengelykapcsoló biztositó gyűrűje.

pistikeid

Ha a 34. hozzászólás a te képed.
Akkor baloldalt a középső hengeres tárgyról származik.
Ez biztositotta a csavart benne.

000000000

Nem az én képem, de mérete alapján először én is arra gondoltam. Szóval az csak egy csavart biztosított akkor az még talán nem nagy gond akkor talán semmi mást nem darált be. Nekem úgy tűnik, hogy az a hidraulika munkahenger nem mozogat semmit gyorsjárat kapcsolása esetén. Elvileg akkor kéne nyitni a körmös csatlakozást?

pistikeid

Szia
Igen és a másik oldalon betolja a kúpot a lamellás kuplunghoz.

000000000

Értem most már teljesen világos a működése. Akkor a munkahenger lehet hogy elengedi az olajat vagy nem kap olajat és ezért nem tol ki vagy az útváltó szelep nem működik esetleg az olajszivattyú nem épít fel kellő olajnyomást. Jól van lesz mit szerelni megint...[#falbav][#nyes]

sufnituning

Ez az ugrasztógyűrű nem csavart biztosít, szét van esve a munkahengered, mivel ez biztosítja a zárórészt.Csak a munkahengert kell megnézni.

pistikeid

Szia
Átmérőjét láttad?

sufnituning

Képről láttam. nagyobbnak kell lennie munkahenger dugattyúátmérőnél.

000000000

Ja hogy a munkahenger végéről a hollander anya letekeredett volna? Hát azt nem hiszem!

sufnituning

Akkor nincs ötletem, nem tettél be képet a munkahengerről, így nem tudom milyen biztosításai vannak.