Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ne haragudj, hogy beleszólok az életedbe, de engem az élen ragasztott, kitámasztás nélküli plexi megijeszt.
Nem szívesen tartózkodnék vele egy helységben, amikor majd dolgozik.
Ekkora tehetetlenségi nyomaték estén, amit majd a felpörgetett tömeged képvisel, ráadásul ciklikus-dinamikusan változó terheléssel, az szerintem nem megbízható kötés és anyag.
Annak legalább kemény aluötvözet vastaglemezből, csavarozva és oldalmerevítéssel kéne készülnie.
(És ha ez porszívómotor akkor kérni fogja az intenzíven áramoltatott léghűtést.)

zozo

Csak kottyanásmentes hajtással, merev vázzal lehet alumíniumot marni. Különben törik a maród.

A kitámasztást úgy képzeld el, hogy oldalról ránézel a híd lábára és így megtámasztod: /|    
Tehát hátrafelé kap egy-egy támasztó lábat, hogy ne mozduljon/rugózzon/rezegjen a híd előre-hátra.

cipk5xtny

Az a kép annyira friss hogy még száradt a ragasztó[#nevetes1]
Holnapra megkőt akkor kap három darab M4 es 35 mm es csavart. Nameg még nem dőlt el hogy hova kerűl a motor ,az tuti hogy applikálok rá egy ventillátor a motor tengelyére.
Ja csavar nélkül én sem mennék a közelébe[#vigyor0]
Jobb volna aluból de azt még nem tudtam megmunkálni. ezek az alkatrészek is egy kis kézi 200watos maróbal készultek amit felkötegeltem a gépre. Talán most elbír majd az aluval és akkor lecserélek minden plexi és akryl alkatrészt.

cipk5xtny

Már értem köszi előző gépböl van is két profilom elvágva, azt is ráhekecselem. és köszi.

y580keijn

Üdv.

Beütöttem a 9.5-méretet és 3300-4800-ig dobott ki árat.
A hagyományos nem ennyi.

Na mindegy. Majd kitalálok valamit.

6rk75uezn

Milyen gépet ajánlanál egy szakinak aki napi 6-8 órába pörheti a vasat és ezzel keresi kenyerét? (E400 kategóriában).

000000000

Mondok én is egy szempontot.

A másodlagos piacot erősen befolyásolja a kereslet, kínálat.
Ami a keresletet illeti, ezen a fórumon 13 év alatt 1 keresést láttam. Amire kapott kb. 6 ajánlatot.
Eladásra kínálást láttam legalább 20-25 alkalommal ez idő alatt.
Üzletkötést talán 2 max 3 volt.
Az árra nem szeretnék kitérni. Azt rád bízom.  

A bolt másképp számol. Azt mondja, évekig tárolom, vagy eltöltök sok időt, hogy beszerezzek neked egyet. Amiből jó, ha félévente eladok egyet. Ezt meg is fizetteti a vevővel.
Vagy, nem nyűglődik vele.

Gondolj bele, évente hány olyan munkád van, ahol csak a balos fúró felel meg?

Én például, pár éve csesztem el úgy, több órás munkám eredményét, hogy balos fúrót raktam a gépbe, ami véletlenül belekeveredett a jobbosak közzé.
Ha, nem gondolsz rá, nem biztos, hogy észreveszed a különbséget.

y580keijn

Alapvetően nem meggazdagodni akartam rajta.
Gombokért nem akarom eladni,ugyanakkor kidobni is sajnálom-mert szerszám.
Nekem sosem volt rá szükségem-nem tudom más mennyire használ ilyet.
Majd ismerősi körben elosztogatom,ha kell valakinek.

6rk75uezn

Ezek a balos csigafúrók milyen feladatnál jelentenek előnyt?illetve melyek azok a feladatok amit csak ezzel lehet megoldani?

y580keijn

Sosem használtam őket. Nem is igazán tudom mire valók.
Egyszer láttam,hogy henger zárat fúrt ki vele egy záras,és az adott pillanatban elkapta a hengert és kinyílt a zár.

De egyébként főzöm sincs mire lehet jó...

y580keijn

TROMF22

Én egy konkrét esetet tudok, amikor többorsós fúrófejben geometriai korlátok miatt nem volt megoldható minden orsó azonos forgásiránya. Ott vegyesen használták. Nagyon kellett rá figyelni.

zozo

A záras nem jó helyen fúrta a betétet, mert nem a hengert kell telibe fúrni.  [#nevetes1]

Sorozatfúró gépen használatos, mivel fogaskerekek láncolata hajtja a fúró orsót, így egyik balra, másik jobbra forog.

Tört csavarba belefúrni is jó, kis szerencsével kihajtja a csavart.

Csuhás

Ez a csoport fúrós használatot ismertem magam is. Egyébként szívás a használata, asztali fúrógép ritkán tud fordított irányt, a gyors tokmányok kilazulnak tőle. Nekem is van vagy két marékkal, néha esztergán használom őket, mert tizedes méretek vannak köztük. Persze vigyázni kell ne keveredjen a normál fúrók közé.

ANTAL GÁBOR

A balos fúró legnagyobb felhasználási területe a tanintézetekben van . A diákok szereznek egy balos fúrót , befogják a fúrógép tokmányába és megpörgetik azt  majd odahívják a szakoktatót hogy nem értik miért de nem fúr a fúró ? [#vigyor4]
  Ilyenkor célszerű kis átmérőjű fúrót szerezni és jól megpörgetni hogy ne lássa a tanár [#vigyor4]