Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Igen, minden rendben a motorral.
Közben rátettem egy kínai fázishasítós szabályozót a motorra, azzal rángatás mentesen megy. Valószínűleg ez lesz a végső megoldás ha nem tudok zöld ágra vergődni az eredeti szabályozójával.

tdhia5pc5

Szia!
Olyanra gondoltam amivel meg tudom szerkeszteni amit ki akarok marni. Amiben látom hogy mit szerkesztek. Mint az auto CAD csak valami egyszerűbb és átláthatóbb.

bagesz81

Sziasztok!

Múltkor vettem egy vezélőt az esztergám x tengelyére, hétvégén beüzemeltem , beállítottam, nem volt vele semmi gond kb. egy órán át, aztán valami miatt megkergült. Tartónyomaték mintha nem is lenne, a leadott 7A-ből kb. van 1A. Csináltam róla egy kis videót.( Az x tengely a "beteg").
Van valakinek valami ötlete mi lehet ez? Tapasztalt valaki már ilyet?
Elszállhatott a vezérlő?
stepper hiba

bagesz81

Amúgy DM860A vezérlő.

designr

Próba másik esetleg ujabb,kisebb motorral?
Álló helyzetben sincs tartónyomaték?

MacGyver

Szia,

én ArtCam-ot használok. youtube-on rengeteg tutorial van hozzá és sokmindent tud.

bagesz81

Ahogy a videón is látod, kézzel tudom mozgatni, a jelenség megjelenése előtt képtelenségkvolt.
Ugyanilyen motor dolgozik a z tengelyen is, ugyanekkora vezérlővel.

bagesz81

És munka közben jött elő.

zozo

Akkor a Z tengely step/dir jelét tedd az X vezérlőjére.
Kiderül, hogy a vezérlő előtt vagy után van a hiba.

Pali79

A videó nem elérhető!

designr

Nem látom a videót mert a videó nem érhető el felirat jön be..
Arra gondolok hogy próbáld másik motorral kereesztben..győzödj meg rólla hogy biztos a vezérlőben van a hiba..

Devecz Miklós

Kattints a feliratra. [#wave]

designr

A novemberi videója az utolsó..nem értelek..

Devecz Miklós

Ba..ta, éncsak azt néztem, elindul-e. [#wave]

bagesz81

https://www.youtube.com/watch?v=fEfuJ2JrDMc&list=UUlDcSR8eXUqiJrtP-wc4DDQ&index=1

vagy így

Léptetőmotor vezérlő hiba 1

Talán ezen keresztül.
A két tengely vezérlő cseréjét már kipróbáltam, így a motort kizártam. Vezetékek rögzítését ellenőriztem, a vezérlő többi teljesítménytartományában is ugyanaz.