Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

juhasz

Nem lehet hogy kevés az áram? Vagy nagy a gyorsulás?

tdhia5pc5

Koszonom a segitsegeket. Holnap megnezem es irok.

tdhia5pc5

Koszonom a segitsegeket. Holnap megnezem es irok.

tdhia5pc5

Sziasztok!
Egy része megoldódott a problémának. Az Estop emulatedbe rakása után a reset gomb folyamatos zöld de a tengelyek ugyan úgy nem mennek.

tdhia5pc5

Ez még lemaradt. [#vigyor3]

tdhia5pc5

[#integet2]
Nah ismét változás van. Ha JOG-ot engedélyezem mozgatja a tengelyeket de felmerült egy újabb probléma de lehet én gondolom rosszul. A vezérlő kártya motor kimenetére (+Com:5V , -CPX , -DIX) egy egy ledet rakok akkor a +COM és -CPX-hez képest folyamatosan világít, ha pedig a +COM és -DIX-hez képest meg akkor világít ha az adott tengelyhez beállított nyilakat nyomkodom oda vissza. Egyik irányba felgyullad a másikba elalszik. Ez normális? Nem úgy kellene mennie hogy egyik irány egyik led és a mássik irányba a másik led világit és egyik sem világit egyszerre.[#guluszem1]

Üdv: T

D.Laci

Step-Dir - lépés-irány.
Irány - egyik irányban magsasjelszint, míg a másik irányban alacsony.
Lépés - mértékegységnek megfelelően beállított számú ("négyszögjel"), kis lépésszám és lassú előtolás esetén fogod látni, hogy villog, vagy frekvenciát mérve érzékelhető.

t62d6ha2b

Szia!

Nem állítom, hogy ez a megoldás, de mikor nekem ilyet csinált, megszűrtem a bemenő 230 V-ot, és abbahagyta.

tdhia5pc5

Köszönöm!
Ti milyen G-Kód tervező programot használtok?
Van valami egyszerű de nagyszerű? Esetleg magyar nyelvű?

z2a2u8wf

Szükeégem lenne az FTP beállításra total commanderhez.
Elküldené valaki privátban?

svejk

z2a2u8wf

dezsoe

A g-kódot már megtervezték nálunk okosabb emberek, így nem bántjuk. :)

Gondolom, arra gondolsz, hogy mivel generálunk g-kódot. Ehhez csak azt kell tisztázni, hogy miből mit akarsz csinálni. Ha jól sejtem, marógéped van/lesz. Pl. 3D tervből fakocka az Fusion360, kapcsrajzból panel az Eagle-pcbgcode páros stb. Ezek csak példák, de láthatod, hogy kicsit le kell szűkítened a kört, hogy valaki tudjon válaszolni, mert olyan eszköz nincs, ami mindenre (is) jó. Ráadásul egy konkrét feladatra is több jó megoldást fogsz találni ízlés/megszokás/anyagi és egyéb szempontok szerint.

xg2w6ib9x

Halihó !

Egy régi Kenwood háztartási robotgép felújításával, javításával foglalatoskodtam ma.
Végül is minden rendben ment, kivéve azt, hogy a gép gyári fordulat szabályozója alacsony tartományban rángat, mint egy Trabi motor alapjáraton (gyöngyöröngyöngyöröngyöngyön #crazya])
Ez elég zavaró. Én ugyan nem hallottam hogy ez régen hogy járt, de állítólag a gép fiatal korában még nem így ment, egyenletes volt a járása.
A motor egy kefés 230V-os példány röpsúlyos fordulatszám szabályozással. Van egy mechanikus érintkező páros, amit a röpsúly emelget és ami vezérel egy triacot. Az érintkezők tiszták, ránézésre egészséges a felületük. Nem gondolom, hogy azokkal lenne a baj.
Vajon a triac cseréje javítana valamit ezen a helyzeten?
Ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata szívesen venném ha megosztaná.
Köszi !

zozo

Kommutátora rendben van? Tiszták a szeletek és a közük is, nincs leszakadva vezeték, nem akad/lötyög a kefe stb.