Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Higanynitrát-és a tiszta higany is képes erre ,de azokat nem tudom hol hogyan lehet beszerezni.

000000000

A 30% háztartási sósav leszedi, de a maróval nem tudni mit fog tenni.

000000000

Van még néhány kiló belőle.

kaqkk007

DZ-CNC nek mondjad az elkövetkezendő malőrökre gondolva lehet hogy vesz tőled egykét kilót [#vigyor3]

5kye5guy9

Vissza felé? :) Nem, elég amatőr vagyok még, de azért nem ennyire :)
Pedig már korábban martam ezzel a maróval, nem ugyan ezt az anyagot, de szintén húzott ALU rúd volt az is, akkor szépen vitte.
Lehet, hogy az volt a baj, hogy a normál marásra ugyan 1000mm/min-t adtam meg, de a merítés alatt csak 100-at. Lehet, hogy akkor kente fel?
Vagy ekkora különbség lehet a húzott anyagok minősége között?
Köszönöm a tippeket, sósav van itthon, kezdem azzal, aztán meglátjuk. Keményfém maró amúgy.

ANTAL GÁBOR

Én is a Csuhés módszerét javasolnám annyi kiegészítéssel hogy "nagyobb ágyút vetnék be " konkrétan nátrium vagy káliumhidroxidot ,  No és azt hol lehet kapni ?     Hideg zsíroldó ( az izraeli ) ill a lefolyótisztító

A mottó : az alumínium az amfoter elem ami egyaránt oldódik lúgokban és savakban de a marót azért nem savaznám  ( a halogénsavak nem támadnák meg) de utána nagyon aktív az acél és meg fog rozsdásodni

ANTAL GÁBOR

Akár sav akár lúg . ha cigizel , akkor fogd vissza magad . A fejlődő hidrogén cérnavékonyságban emelkedik mert kb 14 szer könnyebb a levegőnél ( és ugyancsak szeret robbanni )

5kye5guy9

Soha nem is próbáltam a cigit, szóval ez nem fenyeget, de köszi a figyelmeztetést :)
Van itthon lefolyó tisztító is, akkor azzal kezdem.

z2a2u8wf

sziasztok
valakinek tapasztalata erről a nyomtatóról?
Tanulás szintjén érdekelne.

Kelepeisz Lajos

Esetleg ha már eleve hűtőfolyadékkal együttműködve marnál akkor lehet hogy nem sülne rá?[#nemtudom]

5kye5guy9

Jogos felvetés, csak még a hűtővizes rendszer nincs kiépítve... :(
Eddig amúgy sok mindent sikerült szárazon is kimarni, nem tudom, ezt miért kente most így el.

remrendes

Szerintem nemreg nyilhatott, utoljara ott egy autosbolt remlik.

zozo

Az előtolás kis mértéke. Ha tud anyagot "harapni" a maró éle, akkor az hűti is mindjárt, viszont a fordulatonként egy fogra eső pár ezred mm-nyi fogás,  csak egy rákenődő réteget okoz. Annyira nem finom a maró éle, hogy század alatti forgácsot bírjon leválasztani, így túrja maga előtt az anyagot.

5kye5guy9

Köszi, igyekszem majd erre jobban figyelni a jövőben.
Az lehetett a baj, hogy még nem ismerem elég alaposan a V Carve-ot, és a szerszám beállításnál a a feedrate-nek beállítottam az 1000mm/min-t, de a "Plunge rate"-et 100mm/min-en hagytam, ami aztán menet közben hosszú másodperceken keresztüli belassulást okozott. Szinte biztos, hogy ott kente szét...

2f428kduf

Higannyal is el lehet ezt elérni, vagy lúgban fözni.