Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wcshdt8v7

Köszönöm az ötletet.
Sajnos friss vagyok az elektronika világában bőven van mit tanulnom. Ha jól sejtem mindkét vázolt ötleted, gyakorlatilag a fűtőelemek gyors ki be kapcsolását jelenti? Hasonlóan a PID szabályzáshoz?
 Bevett dolog, már mérnök embertől is hallottam, hogy a fűtőbetétek ezt bírják, de akkor a villanykörte mért nem?
 Mindenesetre, lehet hogy megpróbáljuk, az a tényállás, hogy amikor PID vezérléssel ment, és csak finoman adagolta a szilárdtest relén keresztül az áramot, kutya nem  nézegette a betéteket, hogy a felületi hőmérséklete hogy reagál, elegendő e ennyi a hőmérséklet csökkentéshez.

wcshdt8v7

Köszönöm az ötletet, sajnos ezen már túl vagyunk. Így a felületi hőmérséklet 300 Celsius fok körül alakul, ami már nagyon alacsony.

wcshdt8v7

Köszönöm!
 Jó tudni hogy használhatók, bevallom kicsit féltem volna ilyet rendelni.

wcshdt8v7

Elnézést, ha tragikus szintre süllyedtem hozzászólásommal. Sajnos még kicsi csíra vagyok a fórumon, de ezt nyilván te is látod a hozzászólás számból..
Egyszerűen hirtelen gondolatból nem akartam a keresett illetőt nevén nevezni, nehogy az legyen a baj. Nem tudom régen is így volt e, vagyis de tudom.. van sapka, nincs sapka... egyszerűen nem gondoltam hogy illendő lenne a teljes nevet kiírni.
Szóval bocsi, ha bárkinek a lelki világába tapostam, az illető magára ismert, s nagyon köszönöm Neki és minden Más fórumtagnak aki értelmi dologgal segített.

wcshdt8v7

Köszönöm, igen téged kerestelek egy fórumtag javaslatára.

A felületi hőmérséklet figyelés, és az alapján szabályozás valóban a legegyszerűbb mód, bár az első K hőelemes kísérletem egyenlőre dugába dőlt, meglehetősen hamis értéket sikerült mérnem.

A kerámia véggyöngy: szerencsére ilyenünk van, így ez szuper.

Privátban keresném majd ez ügyben.

jani300

Üdv !
Hogyan kell keresni a hidraulika hengerekhez való előgyártmány csövet ? (háznak való)

TROMF22

Kész hónolt cső előgyártmányt rendelhetsz például a
Hidra-Tech Kecskemét cégtől.
Mérettábla:
http://www.hidratech.hu/uploads/pdf/cso.pdf

Rabb Ferenc

jani300

Köszönöm ![#worship]

remrendes

Jol latom, hogy pecsi vagy? A Mohacsi uton a vasuti atjaro elott van egy hidraulika bolt.

jani300

Igen !
Az  Á/1 laktanyával szemben tudtam csak , de megnézem .
100X80 ast hoztam a méhből tegnap ,is .
De 50-60  közti kellene .
Lehet csinálok nyomatót . De valószínűleg használt hidraulikából ,új tömítéssel .
Kb a tizedik a soha el nem készülő projektek füzetébem :)

5kye5guy9

Sziasztok,

az óvatos feszegetésen kívül van valami bevált módja, hogy az ember eltávolítsa a randán felkent alumíniumot? Sajnos nem csak az élekbe ült bele, hanem gyakorlatilag teljesen körbefolyta...

000000000

Visszafelé forgattad ?

kaqkk007

Az ezüst nitrát megkezdi az alu oxid rétegét ami ezután levegőn folyamatosan oxidálódik és rövid időn belül elfogy.
ezüstnitrátot (lápisz-t) ha jól tudom még lehet kapni gyógyszertárban (vízben feloldod és belemártod az alut.)

Csuhás

Hmm a nagyját le lehetne csipegetni fogóval, majd a maradékot meleg trisós vízben talán fel lehetne oldani, de kell egy próba nehogy a marót is megegye. Ez csak ötlet, magam nem próbáltam még.