Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igazán nincs mit!

Én azt mondanám, hogy az enyémben, eredeti a rugó.
Így került hozzám, majd harminc éve.:)
A rugó külső átmérője ~30 mm.
3,5 mm vastag rugóacélból van.
A rugó hossza ~20 mm.

Remélem, tudtam segíteni.[#wave]

sasi

Hasonló célra jó minőségű alkoholos filcet használok. Néha viszont sikerül olyat is vennem, mely alkalmatlan a feladatra, az ilyet eldobom.

A jobbak még a szakító próbatestekről sem peregnek le, megtartja a jelöléseket, pedig 28% körűli nyúlás is előfordul.

u6p5jr23k

A vezeték nélküli internetes felvetésem végül megoldódott. Ugyan nem az elképzelésem szerint :)

Több órányi küzdelem után végül lecserepeltünk egy részt, kivágtuk a tetőfóliát. Cimborám bemászott és a régi koax helyére behúztuk az utp kábeleket. Hogy miért kellett a cserép oldaláról megközelíteni a problémát? A marha kivitelező nem csövezte végig, csak kiállt egy pipával a padlástérbe és a vezeték ráadásul a szelemen alatt volt... Padlásfeljáró meg mi a fenének :(
Néhány méter védőcső beépítése megoldotta volna, vagyis eleve nem lett volna probléma. Biztos nem fért bele a kivitelezésbe az az ezres.
Tavasszal be lesz építve a feljáró is. Találtunk néhány kóbor vezetéket is.
Az a poén, hogy ez egy új ház, mi vagyunk az első lakók.
Na mindegy, ez legyen a legnagyobb probléma.

Köszönöm még egyszer a segítséget, biztos az én hozzá nem értésem miatt nem jött össze vezeték nélkül a kapcsolat.

fn47xk7ei

Nagyon sokat segítettél , köszönöm szépen ![#worship][#worship][#worship]Már csak egyre vagyok kíváncsi : az első képen látható szikrafogó-forgácspor gyűjtőben miért van hamuban sült pogácsa ?[#fejvakaras] Nem használod a darabolót ?

TROMF22

Akkor próba - szerencse.
Mindenesetre az eredeti forrás, különböző kiszerelésekben már megvan.
De előtte kipróbálom az "Edding 8750 lakkmarkert".

Remélem ez jobb minőségű "filcnek" bizonyul, és nagyobb papír kerekedésekben vagy hazai Webes-boltokban kapható is.

Köszönöm a segítséget!

hostya

Én ezt használom ha szükséges..

Ez alkoholos, és elég maradandó bevonatot ad (legalábbis addig, ameddig kell..) a bevont felület matt, és a rétegvastagság elhanyagolható.
Használata előtt ajánlatos legalább "hevenyészve" zsírtalanítani a felületet.
Könnyen eltávolítható pl. egy den.szesszel átitatott textildarabbal.
=========
Régebben összeszedtem a munkahelyemen a -kukába szánt- "kimerült" vastag filctollakat (fekete-kék 2-3db), és a bennük levő filc "töltetet" kiáztattam néhány cm3 denszesszel egy kis üvegcsében.
Az így nyert "festéket" egy körömlakk-ecsettel felhordva a felületre, hasonló eredményt kaptam, mint ahogy a videón látszik...
=========

A lakk-filcel nekem rossz tapasztalataim vannak.
- A bevont felületen 'vastag' réteget képez, ami ráadásul fényes, és még rideg is.. (olajjal szennyezett felületre is felhordható)

- Rajztűvel karcolva sokszor felpattogzik, leginkább ott ahol pont nem kéne...

- Eltávolítása is körülményesebb..  (nitróhigító, aceton..stb.) Ráadásul elég sok oldószer kell az eltávolításhoz, hogy ne maradjon utána "maszatos" a felület.

TROMF22

Szépen gyűlnek a tapasztalatok. Talán másoknak is tanulságos. [#wave]

PSoft

Örülök, hogy tudtam segíteni.

Nagyon ritkán használom a gépet, az idén talán, be se volt kapcsolva.
A "hamuba sült pogi"...
(nem vettem ki, rá is kérdeztél):)
Egy méretesebb sóderkavics darab.
Az unokám, egyik "titkos rejtekhelyén".[#nevetes1]

TROMF22

OFF...
Érdekes hogy vonzódnak a gyerekek a kavicsokhoz.
Nekem mindkét unokám halmozza a kincseit.
Amikor elmennek tőlünk kiderül, hogy az egész ház egy titkos rejtekhely...

fn47xk7ei

Nálunk meg éppen most érkeztek meg az unokák azaz itt fognak szilveszterezni [#szeret] de utánuk egy órai munka a rend visszaállítás .[#duhos2]

gaben

Sziasztok,

létezik olyan menetfúró befogó, amit egy fúrógép tokmányába lehet közvetlenül befogni?
Mondjuk 6 szögletű, elcsavarodás ellen.

Hasonló megoldással, mint a képen.

köszi, Gábor

Gyati

gaben

Szia,

sajna ez nem jó, mert rövid.
Kelleni fog egy befogó, amivel tudom hosszabbítani a menetfúrókat.

B.Zoltán

A DesignSpark Mechanical 2-es verziójával nekem sikerült a step filét megnyitni.
És utána szerkeszteni is lehet, mind ha saját szerkesztése lenne, de előtte fel kell oldani egy solid kocka bele rajzolásával a zárat.
 Ha átküldesz valamit megnézem, hogy megnyitja-e.

ywathzay

Ha megvetted a megfelelő átmérőjű menetfúró szárhoz tartozó ER befogót, nem tart semeddig egy osztófejjel marógépen 3 oldalról lapolást készíteni rá (megforgás vagy elforgás és nem elcsavarodás ellen -bocs ezt nem tudtam kihagyni).