Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

A F360-nak nagy elonye, hogy ingyenes. Elobb kapsz segitseget is a kezdeshez.

remrendes

Mondom ezt ugy, hogy mi SolidWorksszel dolgozunk :) Ami szerintem az egyik legfelhasznalobaratabb.

happisusu

F360 itt saját töpikja van, egy fórumtársunk vezetésével:

ingyenes, kisebb megkötésekkel, nagyon jó   marós, esztergályos, .... stb támogatással

xt79ipd3

Nincs kőbe vésve, hogy csak az Inventor vagy a F360 jöhet szóba. :)

xt79ipd3

Igen, azt a topikot teljesen kiolvastam. :) Láttam, hogy készültek magyar nyelvű oktatóvideók. Ez nagy előny.

RogerCo

Sziasztok !

Tudtok olyan program létezéséről, ami a következőket képes, akár ingyen is véghezvinni?
- A tengelyt használni (fok-ban!!)
- 2D vektor file-okat kiteríteni egy henger palástjára
- opcionálisan képet is kiteríteni egy henger palástjára
- TTL lézert kezelni, hogy a Mach megegye (Pl: E1P0, E1P1 parancsok)
- file-ba menteni a G-kódot

Lassan beüzemelem a forgatómat és felmerült az igény :D

Köszi előre is !

000000000

Dezső

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. A mellékelt hajtómű adattáblán látható "RATIO 1:100" adat mit jelent?
Áttételi arány lenne, azaz bemenő fordulat 100, kihajtás lenne 1?

zozo

Már meg is válaszoltad magadnak :)

Dezső

Köszönöm!
Sejtettem, csak nem voltam benne biztos.
Jövő évi projektem, munkadarab forgató építés. Csak még nem tudom, hogy hozzam össze a léptetőmotort a csigahajtóművel.
Egy az egyben vagy rugalmas tengelykapcsolóval.

designr

Kérdés mire akarod használni?
Nyugodtan mehet tengelykapcsoló nélkül is.
Azért ezekkel a kommersz,nem pozició hajtásra szánt lassitóművekkel vigyázz.
Van néha akkora kotty hogy nem a tengelykapcsoló miatt kell aggódni.Ha elérhető szerezz egy komolyabb bolygóműves,vagy leellenőrizhető kottymentes hajtást.
Legjobb személyesen,kézbe tudod venni..megforatva azonnal látszik hogy jó lessz-e.
Fára ,próbálgatni jó lehet..de mikor a motort forgatod..és megy a DRO és még semmi mozgás a munkadarabon..

Dezső

Még kottyanás mentes,új, csak beépítés után derült ki, hogy nem jó amire szánták. Így hát elhozhatom:-D
Csak fára és sikablockra használnám. Mivel 100:1 az arány még számolgatás is egyszerűbb:-D
Köszönöm a tanácsokat!

Dezső

Ehhez hasonló megoldásban gondolkodom, csak tengelykapcsoló nélkül.

zozo

Azzal azért számolj ám, hogy ez léptetővel hajtva egy perc alatt jó, ha bír 3-at fordulni, tehát nagyon lassú lesz.

Pali79

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata honnan érdemes ER11 patronkészletet venni? Vettem még régen ebay-ről kínait, az egy vicc. Itthon megnéztem az árakat, a cncpart-nál 21e körül van egy 13db-os készlet, a cncdrive-nál 13e, a Klavionál a 7db-os 11e, a variometrumnál a 8db-os 10e. Ebből a cncdrive lóg ki nagyon. Vajon milyen a minősége?