Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pisti73

Nem tudom ezért kérdezem... :)

pisti73

Igen egy ventilátorom van. A dobozon alul és felül található kicsi nyílás...
Erről a dobozról van szó.

Csuhás

Egy próbát megér. Kivágni később is tudod.

000000000

Nem nyerő !

Felmelegszik a doboz és megsül benne minden !

Pár watt hőig talán megfelel nagy dobozoknál.

800x600x250-es szekrénynél két kis fogyasztású barbone PC-vel, bent legalább 40 °C volt hidegben.

Aztán kaptak a szekrények 1 szívóra beszerelt ventilátort alura meg szűrős rácsokat.

PSoft

Igen, ennyi maradt mára a kb. 200 párból.

Ááááhh...
Felejtsétek el ezt a semmire se jó, rossz vackot!

Nem neked, csak úgy...általában.
Haverom szokta mondani az asszonyára:
-Aaaz?...olyan, mintha a lóval telefonálnék.

000000000

Ismerem a dobozt hasonlóban egy 2x400 Wattot audio amplifier volt de ott a hűtőbordák egy alagutat alkottak és azon keresztül húzta a levegőt a ventilátor.

Valahol a mai napig működik.

pisti73

Akkor marad a szívás... A vezérlők nekem is a levegő "útjába" esnek így gondolom nem lesz  nagy melegedés...

Köszönöm mindenkinek!

svejk

No jó, hogy sértődés ne essék
a dobozomba egyet betenni tessék!
[#integet2]

Szalai György

Muszáj légárammal kivezetned a meleget a dobozból?
(Rühellem a ventilátorokat, főleg poros környezetben. De ez már az én bajom.)
Nem lehet megoldani fémes hőátadással?
Aztán a dobozra szerelt hűtőbordán át, már kívül konvekcionálhat a levegőbe. [#nemtudom]

pisti73

Én is utálom a ventilátorokat, de helyhiány miatt sajnos nincs más lehetőség...

g89ketty

Ha a venti szorosan csatlakozik a dobozhoz akkor a légmennyiség szempontjából mindegy, hogy szív vagy fúj. Különbség abban van, hogy az alkatrészek milyen sorrendben vannak az áramló levegő útjában.[#integet2]

svejk

Ez örök dilemma, de nekem is a szívás szimpatikusabb.
Jó lenne valahogy korrektül lemérni egy adott doboznál.

A befúvás vitathatatlan előnye viszont, hogy csak a ventinél kell szűrést alkalmazni.
Szívás esetén a doboz egyéb tömítetlenségeinél is bejuthat por.

Anno a PC-k megjelenésénél, amikor még csak a tápban volt ventilátor mindig megfordítottuk, hogy a floppy ne koszosodjon le a fals beszívás miatt.
Cserébe persze a tápot sűrűbben kellett tisztítani mert ott lerakódott a por.

g89ketty

A szűréssel igazad van, mindíg a beáramlót kell szűrni. A doboznak van egy áramlási ellenállása (Pa) amit mindegy, hogy szívva vagy fújva kűzd le a venti. A lényeg, hogy a venti légtömören csatlakozzon, mert ha nem akkor a fújás kb. 9x hatékonyabb a szívásnál. A kérdés az, hogy a beáramló levegő milyen sorrendben hűtse  a homlokát törölgető alkatrészeket.[#pias]

xt79ipd3

Szia!
Ez a legszemléletesebb videó , amit találtam a témáról. Remélem, hasznos.

u6p5jr23k

Informatikai témában kérek segítséget.

A ház földszintjén van a kábelmodem/router. mechanikai okok miatt nem tudom felvinni az emeletre az utp kábelt. Jelenleg egy pci-os wifi kártya van bedugva a gépbe, de nem tökéletes.
Azt találtam ki, hogy a régi wifi routeremet kellene felhasználni a célra egy acces pointként. A gyakorlati megvalósítás viszont már magas nekem, ezt bizonyítja az a jó néhány óra, amit hiába vesztegettem el.

Szóval, valaki tudna segíteni?