Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Egy kis infó kellene, tegyük fel van egy ilyen állványos fúróm ami kb 350W-os, és szeretnék rá rakni egy frekiváltót, akkor az natúrba is tudja a motor fordulatát mérni, vagy kell hozzá valami jeladó?

000000000

Van rálátás a garázsra akkor 2 darab 5GHz-es kültéri AP

A végére olyan routert teszel ami éppen tetszik !

Ha javasolhatom akkor csak UBNT eszközt tegyél fel.

jani300

Ezt nem értem .Azt sem igazán hogy erre minek frekiváltó ,de az most nem lényeges .
Asszinkron motorja van . annak a fordulata frekvencia függő . A mindenkori frekvenciát szerintem ki tudja írni a váltó . A csúszással kisebb a fordulat ,de az is viszonylag állandó érték .

designr

A képen egy 1 fázisú motorral szerelt fúrógép van..erre ritka találni frekvenciaváltót.Ha lecseréled 230/400v 3 fázisú motorra akkor a legtöbb frekvenciváltó ki tudja irni a fordulatot.Természetesen nem érzékeli..azt irja ki amennyit a beállitott frekvenciából számol..

jani300

[#eljen] Hoppá , tényleg ,egyfázisú , akkor pláne nem sok ráció van a dologban .

svejk

Mondom ma és Mamut Médiamarkt :) (ne kérdezd miért, okom van rá)

Kórtörténet:
Anno kezdődött egy Dlink Wifis routerrel, a ruoter az ablakban, a fenti két gép bekábelezve, a garázs PC-ben PCI-os wifi kártya házilag gyártott biquad antennával
A jel később gyengült...
Csere másmilyen Dlink routerre, oké.
Késübb gyengült...
Jön haver, hülye vagy a dlink nem jó vegyél tp linket.
TP link router, garázsban pci-os kártya kidob, USB-s TPLINK stick megfejelve a biquaddal.
örül...
késübb megint jel gyengül...
Kb. az 5 routerem 10 év alatt.

Most egy szolgáltatós ajándék Dlink router van, de megfejelve egy konnektorba dugható Comfastos csodával AP özemmódban ami rálát a garázsra de ez idáig a legagyibb.

Közvetlen kábelmodemhez csatlakozva is csak 20-25 megával tudok letölteni, ez még nekem elég is lenne, a de wifis cuccokkal néha kritikán alulivá válik a dolog.

Egy-egy modem és router reset ideiglenesen segít, de aztán szép lassan megint minden a régi vacakká válik.

Kelepeisz Lajos

Azért kellene mert ugye a fordulat anyagfüggő, és egyszerűbb lenne belőni frekiváltóval a fordulatot mind az ékszíj pakolgatásával. Természetesen én is 3 fázisú motort raknák rá, amit belinkeltem csak illusztráció.[#wave]

Csuhás

Egyfázisú motorhoz is létezik frekiváltó, de drágább mint egy 3f váltó plusz a hozzá való motor.  Szóval ha használni akarod akkor első lépés a motor csere, majd ahhoz egy frekiváltó, végül a motorhoz érdemes venni egy fúrógépet, ami nem hajlik el ha egy kicsit megnyomod a 10-es fúrót.

designr

Egy olcsón megvett frekiváltó csodákat csinál a géppel.
Az ember lusta minden fúrócserekor ékszijjat pakolgatni..fur közepesen...ezek a motorok meg..5 perc és tüzforró.Akár egy régi 350w motor is sokkal erősebb.

Bencze András

Ilyet én is tapasztaltam, szerintem a router teljesítménye csökken, talán valamelyik alkatrész öregedése állhat a jelenség mögött.

svejk

Ezeken a gépek olyan gyengék, hogy mechanikus áttétellel sem tudják a megfelelő nyomatékot, nem hogy ha még elveszel belőle.

svejk

Vagy számláló van bennük.[#boxer]
Mert alkatrészt már alig tartalmaznak. :(

000000000

D-link TP-link mind felejtő !

Közeli gyárban a rendszergézák ha hálózati anomáliát észlelnek kérdezés nélkül dobják ki a D-link TP-link eszközöket

Nem véletlen mondom a UBNT eszközöket.

Van olyan UBNT 5GHz-es eszpözunk feltéve ami legalább 10 éve megy a székesegyház tetején.

Néha fel kell menni és visszakötegelni a csőre, mert au UV álló kötegelő se bír ki ennyi időt.

Egyedüli rákfenéje ha leszakad a kötegelőről és fejel lefelé lóg a kábelen. (ilyenkor sajnos beázik és megáll benne a víz)    

Ezért a kötegelő mellé már kötöződróttal is oda erősítjük, na ez szívja ki a nap !  [#nevetes1]

A világ legnagyobb sz@ra viszont a LB-link

Mellékelt ábra a UBNT nano station M5

000000000

WRT54GL router 12-15 évi szolgálat után  lett nyugdíjazva.

Akkor sem meghibásodás miatt, csak a szolgáltató akkorára emelte a sávszélességet az optikára átállást követően, hogy nem tudta átengedni a WAN oldali port.

Különben még mindig az lenne fent !

Most egy fingilingi asus van full gigabit, de meg se közelíti megbízhatóságban pedig csak 2 éve ketyeg fenn a padláson.

Igaz a kezdetektől DDWRT Firmware fut rajta. [#finom]

remrendes

Neked nem eleg az AP, ha kabelmodem mogott vagy. Se tuzfal, se DHCP nem lenne. Nem irtad milyen sebesseghez es mennyiert vennel. Kell az AC sebesseg? En mar N-es 5GHz-est nem biztos, hogy beraknek.
Sajat reszre Mikrotiket vennek, de ez ugye nalad nem jatszik most. Igaz, otthon egy ASUS AC66U van, sokat nem tudok rola mondani, mert 1x be lett allitva azota mukodik.
Garazsba huznek egy kabelt a vegen egy AP-vel, vagy ilyen konnektorba duhato LAN tovabbitot.