Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jah, igen!

Svejk jóvoltából, nálam a Jackley kapcsolód!
Jöhetsz érte.:)

000000000

Főleg ha csak 1 fázis volt összesen.

Akkor hol a bibi ?

MoparMan

azt én nem tudhattam, csupán ötlet volt.
a hitvány kötések még mindig okozhatnak hibát, de gondolom te csináltad őket így ez ugye kizárt [#eplus2]
akkor már csak az lehet, hogy téged még a TP-Link is bojkottál [#vigyor]

000000000

Nem hinném, hogy a kötések lennének hitványok pár éve épült.

Jó ideig heti szinten 2-3 darab routert építettünk be, tehát van némi tapasztalat ezekkel a vackokkal !

Legtöbb meghibásodás és értelmetlen hálózati hibákat a TP-link hozta.

Utána D-link Asus szinte fej fel mellet.

Legstabilabb home eszköz a Linksys, de a több 100-ból is dőlt ki pár.

Messze magasan az UBNT viszi a prímet az MTBF-el !

PSoft

Pár mondat "nyers" fordításban a Yakumo leírásából:

"...Mivel ez a technológia általában úgy működik, hogy különböző fázisokra terjed ki, a művelet garantált.
Ha bármilyen probléma merülne fel, akkor célszerű fáziskapcsolót használni.
A fáziskapcsolóval a ház 220V-os tápegységének mindhárom fázisa összekapcsolható, így a PowerLine jelét mindhárom fázisra elküldhetjük."

Nálam nem volt ilyen gond, a háromfázisú rendszeren sem.
Nem kellett "Fáziskapcsoló".[#nevetes1]

No de tényleg, milyen is lehet az a "fáziskapcsoló", amit a leírás említ?

000000000

Egy ferritgyűrű ami áthallást csinál a fázisikra ültetett jelek között.

Hasonló lehetett mint az X10-es rendszernél, ez is a feledés homályába veszett !

svejk

sajnos fű vagyok ezekhez, ráadásul délben behányt a  kedvenc notim videokártyája is...
a baj nem jár egyedül

svejk

különálló garázs, félek a zzivataroktó
l

svejk

no de gondolom nem véletlen van nálad egy szatyorrall.

megbizhatóak ezek,

000000000

Médiakonverter + optikai kábel.

Lonewolf-nál van annyi konfekcionált optikai kábel 20kN-os amivel az egész házat körbe tekerheted !

Az közvetlen csapásnál sem fog problémázni, max a végén a hálózatról érkező másodlagos hatástól az eszközök! [#hehe]

De az ellen nem véd SEMMI !

MoparMan

halvány lila gőzöm sincs és az sem biztos, hogy akarom tudni. valamire is való hálózatot ne ma "villanydróton" szoktam csinálni [#vigyor]
ez nagyon eseti megoldás nekem, max ha az ügyfél nem enged furkálni, vagy nincs más lehetőség stb. ennél jobban nem is szeretnék belemerülni [#vigyor]

000000000

A több szatyornyi is nem a véletlen szüleménye ! [#nevetes1]

Valakinek tele lett a töke vele és valakire rásózásra került ! [#hehe]

Mi is úgy oldottuk meg a két TP-link powerline ment vissza, hogy használhatatlan és kapott két UBNT nano station LOCO M5-öt. (árban ugyan ott volt)

16000Ft körül kapjuk mert nagykerként tartanak számon a rengeteg vásárlás miatt !

pisti73

Sziasztok!

Most "dobozolom" a CNC vezérlőmet. Építek egy ventilátort a vezérlő dobozába. Lehet, hogy buta kérdés, de a levegőt a venti a dobozból szívja ki vagy fújja be...

Műszaki cuccoknál láttam már mindkét megoldást ezért kérdezném...

Köszi előre is!

Csuhás

Az nem elég ha a zárt dobozban keringeti a levegőt? Így az egész doboz hőleadó, és ha annyi elég, akkor nem kell beengedned a port a dobozba.

000000000

Dobozból ha csak 1 ventilátor van a szívás az opció.

Ha fújatod a dobozba a levegőt akkor a keletkező "túlnyomás" csökkenti a ventilátor szállítási mennyiségét.

Ergo csak kavarja a levegőt maga előtt.

Egyértelmű, hogy levegőpótlásra kell kopoltyú prégelés vagy egyéb szelőnyílás lehetőleg a ventilátortól távol.