Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ez pedig az enyém, azóta került rá egy szíjtárcsa burkolat is.

PSoft

Látom, Te visszafordítottad jobb kézre, az oszlop emelő karját.:)

r5y7cufaj

Hasonló mint az enyém, de nekem a magasság állító hátul van. A szíjtakarót te csináltad? Enyémről hiányzik.

Csuhás

Igen úgy jobban kézre esik. Meg is emeltem négy távtartóval mert a tokmány sokat elvett a magasságból.

Egy U alakú lemezt szereltem fel az első tárcsa elé ( Bár az én hajamat már nem kapná el ) mert csúnya volt így csupaszon. Felülről nyitott így továbbra is könnyű átrakni az ékszíjat.

jani300

Nekem egyedi gépem van , két helyen is állítható a magassága :)
És rájöttem hogy a kérdező gépe egy régebbi fajta , amin csigával állítható az asztal távolsága .
A mieink ferdefogazású kerékkel állítják a magasságot .
A képen talán látszik hogy mindkét fajta megtalálható rajta .
Van két hozzávaló satum is ,de most nem találtam , csak öt nagyot :) Mérgembe raktam tokmányokat az asztalra :)
A csigával állíthatón szerintem laprúgóból tekert ,tekercsrúgó a visszahúzó rúgó .

PSoft

Nyilván, amelyiken hátul van, egy "túlméretes" munkadarab miatt kerülhetett hátra.:) Aztán...úgy maradt, hadd "szopjon" vele mindenki.:(
Ezt meg, azzal tekertetném naphosszatt le-föl, aki...megtervezte!

Jahh, milyen gyakran rakosgatod a szíjat?[#nevetes1]

szf

Tatabánya vagy környékén van valahol egy rugókészítő aki polcról adja ezeket a rugókat még a tekercsrugót is.
Sajnos nem tudom az elérhetőségét.De hátha itt valaki tudja.

Csuhás

Nem túl gyakran, mondjuk minden húsz használatból egyszer.

jani300

A főorsón lévő ékszíjtárcsát nagyobbra kell cserélni ,már a 20 as fúróhoz is gyors az eredetivel :)

PSoft

Csuhás

r5y7cufaj

jani300

Ez lehet az ,szerintem is .

r5y7cufaj

Búrkolatot kell csinálnom rá, miből hogyan lehetne egyszerűen?

PSoft

Ahahhh!

Te, esztergált végű, ki tudja hányas fúrókkal nyomulsz!?[#nevetes1]