Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Még körvágóval is :)
Az nem is villanyszerelő ,akinek nincsen esztergált szárú fúrója :) De magam részére sosem barosszintottam el így fúrót ! De azért "lettek" , csak nem hagyom ott mert valaki leesztergálta ...

xt79ipd3

Állítólag a Makai Rugókészítő Kft.  (Budapest) is jártas a fúrógép rugó ügyben. Tavasszal nekem is esedékes lesz a dolog.

RJancsi

Én egy frekiváltót tettem a fúrógépemre. Azóta nincs szíj pakolás, a 3 lépcsős tárcsa közepén van a szíj, a jónak ítélt fordulatot meg a frekiváltóval állítom be. Némi szerencsével olcsóbban vehetsz itt a fórumon, mint amennyiért egy új szíjtárcsát esztergálnál. És utóbbival még mindig csak fix fordulatszámod lenne.

szf

Lehet nem tudom, régen volt már több mint fél éve.

jani300

Köszönöm !
Szerintem már 30 éve megesztergáltam a szíjtárcsát .
Nagyon ritkán teszem át a szíjat , akkor is pillanatok alatt megvan .
Acélt fúrok szinte mindig , nem kell nagyobb fordulat , egészen pici fúróhoz talán .
Az unformert kiváltanám frekiváltóval , nagyobb gépekhez .
10 Kva nagyságrendű már van is , valamit már kiír de nem bonyolódtam még igazán bele .
Azt is autótrafóról kellene üzemeltetni egy fázisról .
A kis 3 szíjtárcsás gagyit is használom 12 es fúróig ,az egyfázisú .

RJancsi

Az én gépem egy kb. 80 kilós orosz asztali fúró. 400 W-os 3 fázisú motor van rajta. Mivel marógépem nincs, időnként a keresztsatuval műanyagot és alut szoktam marni vele. Olyan merev öntöttvas talpa (igazából egy szekrény, amiben eredetileg egy trafó, egy 3 fázisú relé és a motorvédő van) valamint vastagfalú csőoszlopa van, hogy nem remeg be. Persze a marás nem használ a nyakcsapágynak, de a szükség nagy úr...

jani300

Két egy tonna körüli szerszámmaró várja már nagyon hogy végre talpra állítsam , szégyenlem is magam hogy még nem működik ,legalább a keletnémet .
Na arra kellene frekiváltó ,mert eredetileg egyenáramú a hajtásszabályozása ,két mechanikus fokozattal .
De a hajtása (motorok) nincsenek meg .

zozo

"Persze a marás nem használ a nyakcsapágynak, de a szükség nagy úr..."

Van amelyikben csak egy sima axiális (nyomcsapágy) van és mélyhornyú nincs fölötte. Na az főleg nem szereti az oldalirányú terhelést.

RJancsi

Még nem szedtem szét, nem tudom mi van benne. De azt tudom, minden rendes orosz gép karbantartási utasítása úgy kezdődik: jól működő gépet megbontani tilos! [#nevetes1]

De Csuhás olvtárs távtartói [#t200p36099#] elgondolkodtattak. Lehet, hogy nekem is kéne valami hasonlót csinálnom, mert a keresztsatu fölött már nem sok hely marad...

Motoros

Az én fúrómnál biztosan baloldalon volt a rugó  az egyes képen látni a helyét, de már amikor megvettem nem volt benne. Megoldottam, 2. kép. Ez nem törik el soha. Most nézem csak 105 kiló, nem spóroltak az anyaggal. Ugyanazt a feladatot látja el már vagy 20 éve, csak a kezdeteknél cseréltem csapágyakat, azóta megy.

Csuhás

Ilyen lett a burkolatom. Van még pár kép a könyvtáramban az egyéb gépek között.

r5y7cufaj

Köszönöm az infokat! Ha lesz időm foglalkozom vele.

remrendes

A Hoffmann-nal lattam Holexet, Mahrt, Garantot es Mitutoyot is 80EUR-ert.

xgn8p4wk5

Üdv!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az elhasználódott hűtőfolyadékkal(elmulzió) mit lehet/mit kell csinálni?

svejk

Még ma vennem kellene egy routert a Mediamarkt-ban.

Kábelmodem után menne, tehát nem kell hypersebesség, de kell minél nagyobb WiFi térerő, hogy a garázsomból is lássam, illetve el tudjon látni 2 db  WiFi-s PC-t egyszerre, no meg 2-3 telót.

így belegondolva meglehet inkább AP kellene nekem?
Hiszen most sincs egy eszköz sem vezetékkel csatlakozva a mostani routerre.
A lényeg, hogy a kábelmodemhez vezetékkel tudjak csatlakozni és legyen sok-sok erős Wifi jelem. :)

Az alébbiak közül tudnátok valamelyiket ajánlni?

Acces point-ok

Router-ek