Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

folytatnam...
Asus RT-ACxx verziokkal vagy a TP-Link Archer-ekkel nem annyira tudsz melle loni. Ha megis N-es sebesseg mellett dontenel, akkor szinten ez a ket marka lenne nalam a befuto, RT-Nxx es TL-WDRxxx neven futnak.
A linkedrol en talan a ASUS RT-AC51U-t vinnem haza.

horcsab

Az Asus routerek jók lennének, de nekem az elmúlt 2 évben 3 garis probléma volt. Mindet cserélték. Legutóbb egy RT-AC3200 döglött meg (és ez nem a 10-20e kategória).
Mindegyiknél wifi vagy wan probléma volt. Cserlétem egy TP-LINK ARCHER 5400-ra. Eddig ez megy. Ezek után Asus-t nem veszek, nálam leszerepelt.

000000000

Most egy Asus RT-AC56U ketyeg, de volt már, hogy úgy szétfagyott amit csak a firmware visszatöltés oldott csak meg.

Aztán megelégeltem és felraktam rá a DDWRT-t, kopogjuk le, azóta nem volt gondom.

Igaz a hátulját igényesen kinyitottam kis sarokcsiszolóval és kapott egy 8 centis ventilátor. [#ravasz1] ( így télen csak 41.9°C a processzora a fűtetlen padláson -2°C-ban )

Amúgy meg a UBNT 5GHz-es eszközt pont azért írtam mert a kábelezés nem hinném, hogy megoldható Svejknél.

Mellesleg meg biztos a kábelmodem után van egy router ami a címszórást és a tűzfalat is megoldja.

PSoft

000000000

Sőt most néztem rá és 120 napja nem volt áramszünet. ( uptime 120 day 11:14 )

000000000

Ezek a powerline-os vackok semmire sem jók !

Családi házban kellet megoldani plusz IP kamerát feltenni a vízparti (csónak) garázst figyelni , de nem volt a közelben végpont.

A béka segge alatt volt az átviteli sebessége még 1 megapixeles képet se tudtunk átpasszírozni rajta !

Vicc !

PSoft

"Ezek a powerline-os vackok semmire sem jók!"

Azt azért tedd hozzá, hogy a...Te mércéd szerint.

000000000

A pár kilobit / sec sehol nem üti meg a mércét amit valóban létre tud hozni !

Nem csak nálam !

MoparMan

kommersz kategóriában pedig a TP-Link jó választás, nagyon kevés bajom van/volt velük.

a Ubiquiti az tényleg szuper, nekem is van már nanostation, évek óta nem hallottam felőlük, pedig szóltak volna ha nem megy a pénztár pl. az ökoparkban [#vigyor]

remrendes

Mellesleg meg biztos a kábelmodem után van egy router...
Szerintem ez egyaltalan nem biztos.
35ezret en sajnalnek kiadni egy Ubi AP-re. Pedig tudom, hogy jo, cimboram szallodakba huszasaval szereli es nemigen van vele gond. De ennyibol kijon egy hAP router es egy AP is.
Nekem az ASUS meg gyari rendszerrel mukodik. Elotte az irodaban ment vagy masfel - 2 evig, eleg sok geppel, csak ott cserelve lett WatchGuard-ra, igy nem rughat labdaba.

MoparMan

2 helyen használok Tp-link powerline adaptert. 10/100-as, 50-70 mbit-et simán tud

PSoft

Évekkel ezelőtt jutottam egy "nagyobb" készlethez ezekből a Yakumok-ból.
Sok ismerősnek, egyszerűen megoldotta  a lakáson belüli, sőt lakás/garázs, vagy lakás/sufni problémáját.
Még mindig van belőlük egy "szatyornyi", de már csak...rakosgatom ide-oda.:)

000000000

Szintén TP-link powerline és 1 mbit se lehetett vele átgyűrni !

Gondoltuk, hogy hibás , ki lett cserélve, de az is ugyanezt az eredményt hozta !

Másik, TP-link router a gyári fóliázott csomagolást felbontva már nem működött, se kép se hang !

Néztük, mértük, adapter jó.

Egyből vissza a boltba másikért, de azt se működött.

Csak nekünk nincs szerencsénk ezekkel  a sz@arokkal ?

MoparMan

az elektromos hálózat ugye itt szerepet játszik erősen.
több fázisnál nem azonos fázison levő eszközök, gyatra csatlakozások. ez itt mond fontos pl.

szf

Úgyis meg akarlak látogatni.....