Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Vagy vegyél igazi mitutoyot lehetőleg AOS rendszerűt ( induktív ) ez néha kapható itt is, az enyémet 16eFt-ért vettem ha jól emlékszem, vagy vegyél banggoodos kínai mitutoyo másolatot ami a tapasztalatok alapján meglepően jól közelíti az eredetit. Most látom hogy már nem mitutoyo néven adják Daniu

r5y7cufaj

Szia! Hol vetted 16-ért?

r5y7cufaj

Valaki árul itt esetleg, kitől vettél 16ért?

Csuhás

Agnusdei666 árulta  [#t19p22551#] , korrekt eladó ha van még neki akkor ajánlom őt.
Ha nem megy a beszúrás akkor adok veszek 22551 hsz.

t99fi2evn

üdv mindenkinek !
arra lennék kiváncsi , hogy egy 0 pont letapogatót hogyan tudok rákötni egy sima arduino unoval vezérelt CNCshield-hez ? Egyáltalán lehetséges ilyen ?
https://www.youtube.com/watch?v=aT_9LtDPnKw&t=38s
a linkbe gy video amin látszik az elv csak a bekötés nem ....

fa4igtzhp

Altalaban szokott lenni a Shileden egy Probe bemenet. Nem tudom milyen a shielded pontosan, szoval varialhat.

Lesz egy tap vagy fold meg egy jel ami ellenallasal huzva van valahova es ha rovidre zarod akkor nyilvan a jelet elhuzza.

En egyszer szivtam mert az en shieldemen tap volt (5V) es a bemenet meg foldre volt huzva egy ellenallassal, es az 5V ezt huzta fel tapra. Szep es jo csak a gepem vedofoldon volt. Amint az 5V kijutott a vedofoldre a tapegyseg nem igazan orult a dolognak. Kenytelen voltam atkotni, hogy az egyik jel GND legyen a masik meg a jel felhuzva tapra ellenallassal.

Sokkal szebb megoldas ha levalasztott tapot veszel es optoval csatolod vissza. Akkor foldfuggetlen a ket vezeteked es kotheted ahogy akarod.

t99fi2evn

juhasz

Unon A5, a shielden RX láb. Fel kell húzni tápra, amúgy hülyeségeket csinál bemérés közben.

lari

Meg tudná mondani valaki, hogy különböző tipusú kinai IP kamerákat (onvif) hogyan lehet rábirni, hogy egy programban legyenek használhatók?

000000000

Az Onviv szabvány egy nagy humbug !

Még azonos márka sem kompatibilis a saját eszközeivel !

Például régebbi kamerák az újabb DVR-el.

Próbáld meg ezt , de ez olyan öreg mint az országút (legalább 10 éve bohóckodtam ezzel)

http://www.pysoft.com/

000000000

Minden kamerát lekezel aminek a képe megjeleníthető azon a PC-n

Usb-s webcam, Digitalizáló kártyás analóg, IP

lari

fa4igtzhp

Ilyen Shieldem van nekem is de nekem nem Atmel van alatta hanem egy PIC32-es Olimexes panel. Ott meg maskepp vannak a labak es/vagy a kapcsolasi rajz.

Remelem nem irok hulyeseget, most epp fejbol irom hogy van:

En az I2C labakat hasznaltam mert ott van felhuzo ellenallas es a masik lab meg egy GND volt. A GND-t igy mar ra tudtam kotni a CNC gepre csipesszel, a masik resz meg egy probe pad kinabol amit lehet helyezgetni ide-oda. Ha nem vagy biztos benne akkor erdemes feszultsegkulonbseget merni, hogy nem lesz-e rovidzar. Egyebkent nem tudom mennyire jo dolog a vedofoldre GND-t rakotni illetve erre meg egy gyenge felhuzot 5V-ra. Ha tul sok aram folyik akkor esetleg egy FI rele le is csaphat. Szerintem a legkorrektebb megoldas az lenne, ha a gepbe be lehetne fogni egy szerszamot ami szigetelve van a geptol de a vege fembol van es ra lehet tenni a csipeszt. Vagy minimum potencialfuggetlen es optocsatolos levalasztas, hogy ne folyon az aram a vedofold fele.

A linken egyebkent a Shielden ossze vissza dugtak a paneleket a Shieldre... Hiaba kinai...

ebalint

10 éve is fizetős volt?

r5y7cufaj

Sziasztok!

Fgy fúrógépel kapcsolatban két kérdésem lenne, az egyik, hogy visszahúzó rugó van-e ebben a típusban? Mert nem húzza vissza, a rugó helyét nem találom.

A másik kérdésem: Át akarom festeni, s a kézi előtoló kar felöli oldalon a kar alatt olyan mint ha gyantás lenne, a túloldalon festék van. Erre a gyantás részre kenhető Alkyton Kalapács lakk?
Köszi!