Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Ezt az áttételt csak hirtelen példaként hoztam fel, majd pontosan kiderítem mekkora nyomaték kell nekem és akkor már tudok számolni, a sebesség meg nem kritikus egy kb 300mm hasznos utú asztalemeléshez kell, nem kell annak rohangálnia.
Közben a palack nyakán is átmetszettem a menetet, 18mm fúróval előfúrva tökéletes szép menetet kaptam.
Köszönöm még egyszer a menetfúrót.[#integet2]

designr

Szalai György

Azért nézd meg a hajtóművek adatlapját is.
Van, amelyiknek 73% a hatásfoka és a terhelhetősége meg 4,8Nm.
És még ezt is fenntartásokkal fogadnám.
Így számolj.

Kelepeisz Lajos

Szia!
Esetünkben mit jelent a veszteség, pl egy 1Nm motor 1:10áttétel csak kb 7Nm fog átadni?

horcsab

Sziasztok!

Van itt valakinek esetleg NCT tomill 160-as marógépe 90M-es vezérlővel? Ha igen, kérem dobjon egy privátot és ott folytatom.
Köszönöm!

wvdn6us49

Sziasztok!

Keresek olyan fórumtársat, aki tudna segíteni Pico Drive motorvezérlők és LPT 3V3 illesztőkártya bekötésében!

A beüzemelés során felmerült néhány kérdés és probléma, amit az elektronikai tapasztalatlanságom miatt nem tudok megoldani (annak ellenére, hogy mindent a honlapon megtalálható leírás alapján csináltam)! [#vigyor4]

Aki esetleg szívesen segítene (akár személyesen is), kérem dobjon egy privát üzenetet!

Köszönöm! [#integet2]

Szalai György

Vagy még annyit sem. Minőség és persze ár dolga, gondolom. Drága hajtómű teljesíthet jobban.
A tömítések, csapágyak és a fogak súrlódásai, a kenőanyag keverése, a fordulatszámtól és a terheléstől is függő vesztességek.
Egyik sem konstans, még ha a forgalmazó (vagy a gyártó) nem is ad a különböző esetekre egy mozgó 3D felület diagramot.
Az az egyetlen százalékos érték ráadásul biztosan nem folyamatosan változó mozgásállapot esetére van megállapítva, hanem valószínűleg a legkedvezőbb, állandósult mozgásállapotra.

nonopapa

M.S.

Sziasztok,

Van egy hajtóműves Oriental motorom - 2IK6GN-CW

ennek a fordulatszám szabályzását szeretném megoldani.

Ha jól értem ahhoz, hogy működjön szükség lesz egy üzemi kondenzátorra.

Ezt össze lehet berhelni egy fázishasítós fordulatszabályzóval vajon?

remrendes

Kerdezd a forgalmazot! Segitokesz.

Szalai György

Igen, ezt össze lehet berhelni egy fázishasítós fordulatszabályzóval.
De abból nem lesz még fordulatszám vezérlés sem, nem hogy szabályozás.
Egyfázisú indukciós motor meghajtására való frekvenciaváltóra van hozzá szükség, azzal tudod a fordulatszámát vezérelni.
Bonyolultabb felépítésű vektoros frekvenciaváltóval szabályozni is tudod, nem csak vezérelni.
Frekvenciaváltóval járatva nincs szükség a kondenzátorra.

svager

Van hozzá gyári is.
Szokott lenni eladó a fórumon,esetleg kérdezz rá.

M.S.

A motor egy kis szállítószalagba lesz beépítve.
A fordulata túl magas.

A megfelelő sebességet (a beépítést követően) csak próbálgatással tudom majd meghatározni.
Ha megvan az optimális, akkor azon a sebességen hagyom.

Valami költséghatékony megoldást gondoltam, fázishasítós van, üzemi kondi filléres.

...de ha azt mondod nem lesz jó, nem erőlködöm vele.

Köszönöm.

M.S.

Ez jól néz ki, majd keresgélek.

Kösz az ötletet.

Kelepeisz Lajos

Értem, köszönöm az információt.