Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Pali79

A fához kell a fordulat, felesleges az áttétel.

cipk5xtny

Oké és az akril meg a plexi? Nagyon hobbysta vagyok... most kezdek jobban foglalkozni vele, volna értelme csinálni olyan szíjtárcsa "rendszert" mit a régi oszlopos fúrokon?
Arra a 3pályásra gondolok....?

000000000

A fordulatszám szabályozását old meg. Ez a magas fordulat sokszor nem lesz jó.
Például műanyagnál kimondottan rossz.
Anyagnak, szerszámnak, fordulatnak, előtolásnak szinkronba kell lenni. Majd tapasztalod.

zozo

Kínai pár száz Ft-os fordulatszabályzóval szabályozható a kefés motorod. Igaz a nyomatéka is csökken, de 2-es 3-as 4-es maróval tudsz dolgozni. Nagyobbat úgysem nagyon tud a géped mechanikája.

cipk5xtny

[#miaz]Fordulatszám szabályzást azt megkapja itt is tanácsra szorulok..  kefés motor révén mikor leveszem a fordulatot a nyomaték is csökken,aszem . ezért gondoltam az ékszilyra. Gondoltam a fordulatszabályzás és a szilytárcsa komboval biztossan révbe érek, nade nem tudom egy "gumikarika "mit fog szólni ha megtekerem 20-30 ezerre?[#miaz]

cipk5xtny

[#miaz]Fordulatszám szabályzást azt megkapja itt is tanácsra szorulok..  kefés motor révén mikor leveszem a fordulatot a nyomaték is csökken,aszem . ezért gondoltam az ékszilyra. Gondoltam a fordulatszabályzás és a szilytárcsa komboval biztossan révbe érek, nade nem tudom egy "gumikarika "mit fog szólni ha megtekerem 20-30 ezerre?[#miaz]

Kisamotors

Kösz, ennek utána nézek!

cipk5xtny

Nem tudom mit bírhat a gép...
-trapézorsó 14es vagy 12os 2mm emelkedéssel x,y tengelyen a Z meg vagy 16os 3mm es emelkedéssel.
x,y direktbe hajt a z valami 1:3 körül lehet.
motorom 230V 400Watt felett kicsivel.

Pali79

A mosógép motoroknál láttam olyan megoldást, hogy a motoron van egy fordulatszám jeladó ami egy cél IC-hez kapcsolódik. Ez folyamatosan figyeli a beállított fordulatszámot. Ha csökken a terhelés miatt a fordulat, ad rá egy kis kakaót, ha gyorsul visszavesz.

zozo

A lábakat lehet, hogy ki kéne venni alóla, a híd lábának pedig még egy 60 fokos támasztást adni.
Egyelőre üzemeld be, aztán majd ráérsz finomítgatni.

Az O gyűrű hajtás nem gumigyűrű, hanem speciális műanyag hajtószíj. (pontos j-vel) Lehet venni. De jó lehet a fogazott szíj vagy a laposszíj is a nagy fordulatú hajtásra.

cipk5xtny

Köszi erre nem is gondoltam, ugyis arduinoval terveztem a fordulatszám szabályzást akkor aplikálható bele egy contoroll jeladó ami meg után tudja húzni a fordulatszabályzást. Addig növeli a Pwm kitöltéséi tényezöjét míg el nem éri a beállított értéket. Mach3 ban van valami opció erre ugy rémlik,mármint a fordulatszám vezérlésre.?

Pali79

Pali79

A PWM DC motorok szabályzására való. Miként gondolod ezt megvalósítani? Igen elméletileg a Mach3 tudja a főorsó zárt hurkú vezérlését. Én csak a fordulatszám mérést próbáltam, de nincsenek jó tapasztalataim vele.

cipk5xtny

az még lehet is itthon ,holnap megnézem mi van talomban.
köszi. az még nem tiszta ha most öszehozom ezt az ER11 es szárat le tudom e gyártani a jelenleg akrylból és plexibőlkészűlt alkatrészeket valami aluminiumból?
Ez volna a lényeg.
A lábak helyére már megjött a 4 gumibak kb 5 cm mindkét felén M6 menettel.
Azt a 60 fokos megtámasztást meg nem értem, hogy gondolod?

cipk5xtny

Hát eddig én is csak DC nél használtam de gondoltam egszerűen "megszaggatom" a motor tápját vagy szilárdtest relével vagy triac al nem probáltam soha persze ezt leválasztva optocsatoloval... nem szakmám nem tudom mit fog hozzá szólni a motor de valahogy így működhet a prszívo meg a kis multigépek beépített szabija is. Ha butaságot írok javíts kérlek.