Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Most akkor miről van szó ? Az előbb még ki akartad dobni .

vadember

Csapágyboltban vehetsz hosszbordás szíjat. A Powewrbeltnél kinézed, hogy mik az elérhető méretek és azt kéred a boltostól. Kereket pedig egyszerű legyártani esztergán.

cipk5xtny

Nem értem, nem akarok kidobni semmit. Mire gondolsz?

fn47xk7ei

mert itt csak egyszer csúsik meg oszt dobhatom ki.

cipk5xtny

Jaa bocs... arra gondoltam hogyha megcsúszik a motor akkor elégeti a szíjat és azért kellene kidobni..
Éshogy ezért gondoltam a keresztfogazott szíjra...
Így már értem a kérdést.

3z3fhyubr

Hello! Egy kérdésem lenne. Hogyan tudnánk megvalósítani, hogy egy dc servo vagy egy stepper motor egy joystik vezéreljen. Tehát a joystick kitérésével megegyező legyen a motor gyorsasága. A legkisebb fordulaton is és legmagasabb fordulaton is megfelelő legyen a nyomaték. Ezen felül a vezérlőnek tudnia kellene, adott pozicíót elmenteni majd a két pont közötti utat megtenni adott sebességgel, magyarul tanítható legyen a dolog. Ez egy kamera mozgató eszközt fog hajtani mégpedig egy sínen mozgó kocsit fog oda vissza vonni-húzni.

fy9k4amuy

Valamilyen mikrokontrollerrel megvalósítva a programot, és arra kötve a szervó szabályzót vagy stepper vezérlőt.
Akár Arduino is jó lehet a célra, az a legegyszerűbb, legolcsóbb.

B.Zoltán

Kellene nekem olyan fotó érzékelő, ami a visszavert fényt érzékeli.

A Panasonic videó magnó távszabályzójának a sarkán volt egy piros led, ami a vonalkódot leolvasta az lenne a nyerő.
A mostani vonalkód olvasók már modernebbek és nem olyan megoldásúak.

Eddig nem sikerült beírni a megfelelőt szót a keresőbe, hogy igazán értelmes dolog jönne ki.

Segítsen aki jártas ebben a dologba!

B.Zoltán

Ezeket sikerült megtalálni,de ami közös tokozású lehet hogy  már olyat nem is gyártanak.

opto sensor

fy9k4amuy

Kikötöttem a motort, és így nem vágta le a biztosítékot. Ráraktam egy 4kw-os másik mocit, csak üresjáratra  és az is működött, szépen ment a csillag-delta indítása.

Ezek szerint mégis vagy az amper, vagy a B-s megszakító a gyenge keresztmetszet, a kapcsolás jól van összeépítve.

jani300

Ennyivel előrébb vagy .
Akkor a hidraulika szólhat bele a dologba , mennyi a gépkönyv szerinti biztosítóigénye ?
Volt hogy hőlégfúvóval melegítettük elő az olajat ,szabadtéren használt gépnél .
Gábor írt a hidraulikus rendszerről , ahhoz nem tudok hozzászólni .

fy9k4amuy

Szia!
Elméletileg 50A.

Van ebben is tehermentesítés, de az csak az elindításig működik, a csillag-delta átkapcsoláskor viszont már nem.
Mindegy, majd megyünk a szolgáltatóhoz lomha biztosítékot kérni. Köszi a tippeket, segítséget! [#nevetes1]

ANTAL GÁBOR

Azt próbáltam közkinccsé tenni hogy ha a szivattyú szépen megy csillagban és a delta nem kapcsol valami mágnes szelepet akkor ugyanúgy mennie kell deltában is mert nem nő a hidraulikus terhelés . Phidr = Q*p  Q = n*q .Minthogy a deltába váltáskor nem nő meg a motor fordulatszáma ergó ugyanazt a terhelést kapja mint csillagban ( persze ez azt a feltételezést tartalmazza hogy csillagban hagytuk a motort felpörögni a névleges fordulatszámra )
Ha a delta váltás egy szelepet is átvált akkor komoly baj lehet. Ha lenne ilyen szelep akkor azt a delta váltást követően( motor szépen fut deltában !) szabad csak működtetni . Ha ilyenkor leveri akkor lehet olyan hogy hideg az olaj , szűk a cső , stb

ANTAL GÁBOR

Az imént írtam :  A tehermentesítésnek tehát a deltában IS működnie kell ! Ha már lezajlódott a kapcsolási folyamat csak akkor szabad megszüntetni a tehermentesítést ,

Én nem az áramszolgáltatóhoz mennék hanem egy fojtással( kell egy megfelelő nyomástartományú állítható fojtószelep ) melegíteném az olajat ( nem kell hősugárzó , merülő forraló hisz a fojtáson kialakuló veszteségi teljesítmény mind az olajban landol ) . 10 perc bőven elég és utána lehet megszüntetni a tehermentesítést ..

De valami igencsak el lehet ott tervezve mert ha a rendszer a  nyomáshatárolóra dolgozik akkor meg nyáron forralja az olajat
A tehermentesítésnek mindig fenn kell állnia amikor nem végzünk hasznos munkát a hidraulikával .

000000000

Miért nem használtok lágyindítót? Sokkal finomabb, "lórúgás" mentesebb lenne, mint egy elavult csillag-delta módszer.