Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nem látom, de ide 74hc14 való.

ANTAL GÁBOR

Én is jártam már így amikor a bedobozolatlan elektronikát élesztettem . Elég egy láthatatlanul kicsi ( tűszerű) alu forgács netán flex por .  Azóta 2 percig fúvatom kompresszorral össze vissza bekapcsolás előtt

Dakota25

Ekkora tűzijátékot, ebből a HC14-esből, ott, abban az áramköri pozícióban alighanem valami külső "finomsággal" sikerült kicsiholni. Ez sok Amper, rengeteg Watt. Megfutott a tápegység, vagy épp a gép fémrésze ért hozzá valami szabadon fityegő fázisvezetőhöz.[#nemtudom] Ritka, hogy a tok maga döntene a belső tápzárlat létrehozásáról.
Mivel a tokon belül jórészt egy db olvadt szilíciumpaca maradt, az LPT-port túlélési esélyei nem túl rózsásak... a tápfesz alighanem direktben rákerült a port kimeneteire - ezt nem szokta szeretni.
A portot le tudod tesztelni akár mutatós műszerrel is, mondjuk  pl. ennek a segítségével:
LPT debugger
...részvétem!

s7manbs8

Úgy kell ezt csinálni, hogy inkább az elektronikáról essen a cnc gépre valami kondi vagy ami le akar esni, mint fordítva. :)

svejk

Hmm.., de hova lett a reggeli írásom?
Gyakorlatilag mindent leírtam amit Ti itt...

Vagy hülye vagyok vagy hülye de az biztos. :(

TROMF22

Nem az elektronikában van?

PSoft

Elektronikában járatos szakik...

Segítsen valaki beazonosítani ezt a régi, Murrelektronik eszközt.
A fekete műanyag tokozásán semmi adat nincs.
Gondolom, az évek folyamán lekopott róla a szép zöld logó,és minden más, ami alapján be tudnám azonosítani.

A netet böngészve, csak tippem van a típusra.

Talán, ez lehet az?  MURR-50040 .pdf

Ez van a fekete tokban.(képek)

Jahh, ha valakinél "kallódna" a "bontott cuccok" nevű fiók mélyén...négy működő darabra lenne szükségem ebből a típusból.

Szalai György

Az alkatrészeket nézve, a szétszedett eszköz funkcionálisan egyező lehet a .Pdf-ben lévővel.
De ilyet úgy néz ki, hogy rajtad kívül még senki sem bontott szét publikáltan a nagy világháló mindenségben.

PSoft

Annyira nem vagyok járatos az elektronikában, hogy egyértelműen merném mondani a .pdf szerinti típus azonosságot.:(

A másik, jelfogós változatából, van vagy....db. a fiókomban.:)
Azokról a szitázott "azonosító" sincs lekopva, tökéletesen olvasható mindegyik.[#falbav]
De hát, most...nem azok kellenek!

Erről, találsz "boncolós" képeket a "nagy világháló mindenségben"?[#nemtudom][#wave]

s7manbs8

Ez velem is előfordult már nem egyszer, néha kitörlődik valami, vagy pedig azonos a szindrómánk. :)

ANTAL GÁBOR

Meg kell állapítani hogy öregszünk . Bezzeg 1970 ben ( no jó legyen 80) vettünk volna egy sinre pattintható üvegcsöves biztosítékházat ( bizti nélkül ) amire klasszul rá lehetett  volna csavarozni a maszek panelt a kialakított optóval , a végtranyóval. Igaz olyan zöld csokik még nem voltak akkor

s7manbs8

Ezzel vajon mit lehet kezdeni egy ilyet bontottam én meg szét pár napja:

hostya

Nem vagy hülye csak hülyéskedsz...[#wave]
Az elektronika topikban el is olvastam amit írtál, és ezúton is köszönöm.! [#worship]

PSoft

Jogos a...többes szám!:):(

Egyik, elektronikai "remekem" a '70-es évekből...[#nevetes1]
Szép fekete, bakelit sorkapcsokkal, a szintén bakelit alaplapon.
(a mai napig működőképes)
A "drótos nyák" hátuljáról is van kép, de azt...nem mutatnám meg ekkora nyilvánosság előtt![#nevetes1]
(nehogy Gyuri megtalálja a kompromittáló fotókat a "nagy világháló mindenségben".[#vigyor2]

kaqkk007

Az első tippem : időrelé  (a régi NDK-ból)