Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Hasonloan mukodik a mienk is, csak mi frekivaltoval hajtjuk.

remrendes

Ez ketszer 75kW es megszorult :) Osszeszerelesi hiba, megutottek a labirinttomitest.

r7e3gpirg

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy van e arra mód esetleg, hogy egy egyszerű fotóból normális reliefet tudjak készíteni. Nem arra gondolok, amit az artcam generál például, mert ott gondom van a színtónusokkal. Olyan képet hogyan tudnék csinálni, mint amit mellékeltem? [#vigyor4]

D.Laci

Megrajzolod 3D-ben és elmented szürkeárnyalatos .BMP fájlba.

r7e3gpirg

De egy egyszerű fotóból lenne rá szükségem, mittudom én, családi fotó, vagy ilyesmi.

w0hgtwf3w

Hát igen.

Ehhez kell az ügyesség, a youtubon sok oktató videót lehet róla találni.
Igazából szerintem kell hozzá egy kis művészi érzék.
Nekem sajnos nincs, ennek itt a fórumon Íjász kolléga a nagymestere.

Vagy elmész majd egy hatvani Artcam tanfolyamra.

r7e3gpirg

Tehát halott ügy. Reménykedtem, hogy van valami program hozzá[#rinya]

s7manbs8

Ehhez az kell, hogy a program felismerje, hogy a képen mi van , milyen tárgyak, a tárgyaknak a részei térben hogyan helyezkednek el, ha mindezt felismerte, utána művészileg kiötli, hogy mit helyezzen előre a térben, hogy a kompozíció jól nézzen ki majd élőben kimarva, és mindezek utána generáljon egy g kódot.

Nem vagyunk már túl messze ettől, mert a mesterséges intelligencia hamarosan túlszárnyalja az emberi képességeket is, de ez még lehet 5 vagy 10 év mire elérik a fejlesztések ezt  a szintet, onnatól lesz majd ilyen program is. :)

kart emg

Szia!

Már az 1960-as években, a LISP megjelenésekor is azt mondták, hogy 10 év múlva a MI lehagyja az embert. Stanley Cubric a 2001 ürodisszeában bemutatott egy űrbázist a Jupiter körül. Ma ugyan olyan messze vagyunk mindkét céltól, mint amikor ezeket az eredményeket megfogalmazták. De az is lehet, hogy messzebb, mert már jobban látni, milyen nehéz. Az MI csak nagyon spéci dolgokban körözi le az embert.

Üdv

designr

Egyik kedvencem Tomura Kazuki..ő művészetet csinált ebből.
Tomura Kazuki

designr

Bocsánat Kazuki Takamatsu az uriember..mindig keverem mert egyformák..[#vigyor4]

s7manbs8

Egy ilyen képből mivel is lehet kódot generálni ? Illetve STL-be konvertálni, amiből a CAM program generál kódot.

designr

Szerintem ARTCAM tudja..de nem vagyok szakértő..

s7manbs8

Hirtelen beírtam és a "g code from grayscale" -ra ad pár találatot, Linuxra találtam legalábbis rögtön, pl.

Úgyis azon akarom futtatni is LinuxCNC-vel úgyhogy jó is lesz valami ilyesmi.

xgn8p4wk5

Üdv!
Tud valaki olyan helyet ahol vízmérték hitelesítéssel foglalkoznak?