Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Egy barátomnál van, nem tudom milyen kapocsléc lakik benne.
Kérek tőle fotót.
Miért haragudnék?
Az is  érdekes számomra, hogy az adattábla csak delta és dupladelta kapcsolást ad meg, a deknin belül meg már csillag is van.
Kicsit megtévesztő.

xt79ipd3

Hello!
Valami gond van az FTP tárhellyel? Eddig ha rákattintottam a bőngészőben, akkor simán megnyitotta. Most meg Acces forbidden hibát ír csak.

Devecz Miklós

Már FTP-n sem elérhető.

xt79ipd3

Köszi. Remélem, csak ideiglenes a probléma.

xgn8p4wk5

Előre is elnézést kérek, ha hülyeséget kérdeznék. Ha megköszörültetném síkköszörűvel minden oldalát a vízmértéknek akkor az jó lehet, vagy inkább maradjak a tusírlap+hántolásnál?

Csuhás

Szerintem nem kell köszörültetni, a hántolás ilyen esetben egyszerűbb és pontosabb. De továbbra sem hiszem hogy újra kellene munkálni a talpát, inkább pontszerű felütődés lehet a hiba oka.
Azt mondtad megnézed tusírlapon. Mit mutatott?

Szalai György

Igen.
Mindkét irányban ráteszed és átlagot veszel.
(Néhai öreg kollégám sok éven keresztül így építette be a villanyóra szekrényeket egy az apjától örökölt fa vízmértékkel.)

w0hgtwf3w

Hogyan fogod be.
Mi lesz a bázis ???

Csuhás

Csak elméletileg ötleteljünk. Hogyan lehetne egy ilyen vízmértéket egy síkköszörűn rendbe rakni?
Talán így próbálnám: Elsőnek lesíkolnám a vízmérték két lapját.Ezután egy jó vízmértékkel, vagy ezzel a buborék kitérés középértékét használva vízszintbe hoznám a köszörű gépet, talpcsavarokkal, mágnesasztalon mérve.  Majd satuban, vagy derékszögű segédasztalhoz fogva a saját buborékja szerint vízszintbe igazítanám a javítandót, majd a tetejét lesíkolnám.
Átfordítva a talpát is. Ellenőrzés után már csak a két merőleges oldal marad. Egy pontos derékszöget melléfogva annak szárát ki lehet órázni, azután lehet is köszörülni. Jó amit kitaláltam? Más jobb, ötlet esetleg?

w0hgtwf3w

Szalai György

Szerintem a libellát bányászd ki belőle, mielőtt ennek nekilátsz.
Csak elméletileg.[#vigyor2]

Csuhás

Ó kivett libellával egyszerűbb a feladat, akkor csak egy derékszög köszörülése a feladat. Emlékeim szerint valami gipszre emlékeztető anyaggal be van ragasztva mindkét libella, ezért nem lehet állítani, és a kibányászás is körülményes, bár bizonyára megvan a trükkje, pl meleg vízben áztatni fél napig vagy valami hasonló. ( Pont ezért nem hiszem hogy elmászott volna )

szabo janko

Szép napot mindenkinek!
Hetek óta kínlódom a MACH3 főorsó vezérléssel.Aki olvasta régebben írta hogy a DC szervós hajtásom vacakolt, és nem jöttem rá mi a baja. Újra huzaloztam az egész gépet a szervo hiba megszűnt viszont azóta nem tudom a főorsót megfelelően működtetni. (előtte Jó volt) Esztergáról van szó.
PWM ben a tárcsán négy horonnyal hajtanám. Index jel van. A probléma, hogy nem mutatja a valós fordulatot (mindig ugyanazt kis ide oda ugrálással) és szabályozni sem tudom. A frekvencia / feszültség átalakító is jónak tünik. Egy EMCO C5 eredeti motorját és szabályozóját akarom használni, az is jó. És mielött szétszedtem működött. A Mach-ot nem tudom rávenni hogy tegye a dolgát ( újra lett telepítve ) Hátha van valakinek valami ötlete , amire én enm figyeltem.

RJancsi

(Tengely) libella kalibráló cég több is van az országban, csak az a baj, hogy ők nem javítanak, csak megállapítják, hogy "jó" a libi vagy sem, és erről papírt adnak. Mivel ez a libella beragasztott kivitel, így nem valószínű, hogy elmozdult volna a tokjában. Én is a talp sérülését valószínűsítem. A javítása nem egyszerű, a köszörülést semmi esetre sem látom jó megoldásnak. Ha már muszáj, kézi hántolással lehetne próbálkozni. Bár ahhoz sem ártana egy "libella mérleg" legalább kölcsönbe.

Szalai György

Hopssz! Egy új dolog.
"libella mérleg"
Mi az?
(Kéne valami iránymutatás,  hogy merre keressem.)