Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vp0ek7s5

Lehet megkockáztatom a munkahelyi lapszabászt talán van lap is alura, párkányt szoktunk vágni nagyon ritkán...

vadember

Nincs benne semmi kockázat, rendszeresen darabolok 5-10 mm vastag lemeztáblát. Egy ember legyen melletted aki valamilyen fúróolajjal időnként megkínálja oldalról a lapot.

ORCA17

ez 20 mm alu, egy egész táblányit daraboltam fel

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

xt79ipd3

Ha nem titok, hol lehet 20mm vastag aluhoz jutni? Nem kokain áron... :)

xt79ipd3

Ügyes megoldás!
(Az előbb lemaradt.)

ORCA17

én Derecskén vettem egy cég felszámolásából.
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

xt79ipd3

Szóval ki kell fogni az alkalmi vételt.

designr

Ő szokott hirdetni,néha vannak kisebb darabok is.
Alu

xt79ipd3

Köszönöm, azt nem tudtam, hogy kisebb darabok is vannak nála néha. Amikor feltette a hirdetést, nem írtam neki, mert nekem nem kell ekkora darab.

jani300

Mekkora darabok kellenének ?
Néha van , de rendszertelen .

gaben

Ha arra vársz, hogy pont akkorát fog valaki eladni, mint amekkora neked kell, az sokáig fog tartani.
Kisebb darabokat is vágnak ám a színesfém kereskedők.
Sőt, nálunk a tatabányai Vas-színesfémnél a "leeső" darabokat egy nagy faládában kiteszik az ajtó mellé és ott lehet böngészni belőle.
Ez persze nemcsak az alura igaz, hanem az egyéb ipari műanyagokra is.
Valamelyik nap megyek hozzájuk váhatni, ha gondolod ránézek a készletre.

szabo janko

Igen ezt én is állítgattam -itt lehet a rések számának megadni a megfelelő értéket - de nem lett jó. Így aztán kínomba lerajzoltam az átalakítót, 2y3 műveleti erősítőből áll. Két optóval leválasztott bemenete van, így két optokapuval működött. (az EMCO eredeti tárcsája 1 és 100 osztássa egymástól eltol lyukörön) Ezt az eredeti tárcsát alakítottam át, most majd csinálok egy eredetivel egyzőt.
A második 100-at olvasó optó nem működik ,ezért keresek helyette másikat. Bonyolut a megoldás de így működött. Próbáltam úgy is mintha sima frekiváltót szabályoznék de a eredeti DC motor panelja nem ad ki 10 V-ot, ezért sima poti sem megoldás- bár három vezeték van a bemenetnek. Ezekből kettőre feszültséget adva (kb 3-4 V DC ) változtatható a fordulatszám. Eddig jutottam tegnap.

szabo janko

Valami ilyen a F/V konverter rajza.

remrendes

Ez jo kerdes. Erre lennek en is kivancsi, hogy milyen aron mennek kis tetelben a lemezek. Ket oldalon mart 5083 lemezre 1450huf/kg+AFA arat kaptam.

designr

Itt lejjebb egy ötletet adtam.
Legolcsóbb ha te tudod kihozni MÉH..stb telephelyről..hozzáteszem ez egyre ritkább.
Vannak még olyan nagy felhasználók akik a kis leeső darabokat eladják..
Itt a fórumon 800-1000 ft/kg a megszokott..ettől sokkal többet ne adj érte.
Persz az ár attól is függ milyen lemez..ötvözött,jól forgácsolható..sikbamart,fóliázott az ideális..de hobbista mindennel elboldogul.