Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Ja, hogy a vessző valójában "és"-t jelent. Úgy már összejöhet[#taps]

TROMF22

Kétszer ír, aki gyorsan ír.[#wink]

6rk75uezn

Úgy úgy,két laposvasat egymás mellé téve vizszintsen a 9 éves fiam összevarta és nem is lett rossz,de mikor elősször jön a haránt sarok,azz még csak oké,de jön egy haránt sarok fej fölött vagy egy fej feletti sarok függő :)
Itt jön ráaz ember hogy bizony van mit tanulni,itt már nem árt tudni hogy mennyi Amper az adott bevont elektródához,lentről fel vagy fentről le,eletróda szöge,mozgáskép stb stb

jani300

Picit beszóltunk egymásnak ,de remélem nincs harag :)

zozo

Nincs, nincs,  semmiképp.[#wink]

keri

Új pálcán nem azt értem  hogy frissen vett, hanem, olyan aminek a vége még szűz. Az nehezebben gyújt.
Ezért nagy lendülettel meghúzkodom, had szikrázzon, azzal leég a vége és onnan már könnyebb lesz a gyújtás.

Amúgy a régi pálcát ami be nedvesedett, simán leragasztom, a vasra, inverter leszabályozza az áramot annyira, hogy el ne égjen, de azért melegedjen a pálca, kicsit füstöl, akkor leszedem, és meg is van szárítva, olyan mintha most bontottam volna a vákuumos csomagolásból [#hehe]

jani300

Swiched reluktance motor - ez egy állandó mágnes nélküli léptetőmotor ? Úgy gondolom a net alapján . Van egy picike enkóderes , csak kíváncsiságból kérdezem .

fa4igtzhp

https://en.wikipedia.org/wiki/Switched_reluctance_motor
The switched reluctance motor (SRM) is a type of a stepper motor

Annak tunik

ecp4rs0md

Valaki megtudja mondani milyen gyártmányú és mekkora tokmányhoz valók ezek a pofák? Méretek a képen.

sasi

"Ezért nagy lendülettel meghúzkodom, had szikrázzon, azzal leég a vége és onnan már könnyebb lesz a gyújtás."

Ez így van, ugyanis az izzó pálcavég körül ionizálódik a levegő, ezért a fizikai érintkezés előtt már létrejön az ív, így biztonságosabb a varrat kezdése, mely egyébként is gyakori hibás (a befejezés is).

Igényes termékeknél ezért is használnak kifutólemezeket.

000000000

Egy epciaális feladatot kell megoldanom. 2 db EUROBOX-ot kell felcserélnem a ehető leggyorsabban és a legkisebb helyen. Ezért a horizontális körasztal kiesik, mert annak effektíve nagy az átmérője. Túl bonyolult szerkezetet nem akarok, mert a vezérlés nem occsó.
Van valakinek valami ötlete hogyan lehet megoldani a lehető legergonómikusabb módon?
Egy verikális forgatóra gondoltam, de ott nehéz megoldani, hogy a doboz ne mozduljon el...
Nagy segítség lenne akár irány vagy hasonló életből vett megoldás.
A legegyszerűbb egy kör vagy lineáris mozgásból egy kombinált mozgású csere kivitelezése valahogy.
Köszönöm előre is.

kmajer

000000000

Ha csak kettőt kell kicserélni akkor egy futószalag egymás mellet a két láda.
Egyikbe potyog a cucc aztán a másikba közben cserélhető az első és felrakható a következő.
Hosszabb szalag esetén több ládával is megoldható.
Minél egyszerűbb annál jobb !

000000000

Futószala nem megoldás, mert nincs hely. Ezért nem működik a ahgyományos körasztal sem. Ezért van a vertikális megoldás, de az meg nem olyan egyszerű. A páternoszter az még jónak is tűnik, csak hogyan lehet a doboz tartó "tálcát" úgy rögzíteni hogy ll mint a cövek és nem mozdul el.

fpd0kbd4

Ha sűrített levegő  rendelkezésre áll én pneumatikában gondolkodnék. (esetleg vákuumtapancsokkal kombinálva) Gyors, és szinte bármilyen irányú mozgatás megoldható.