Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

csak tiszta argon alunál....

000000000

Még anyit hozátenék alu hegesztésre gépekhez (awi) ilyen rendszerbe sokat számit a pisztoly hömérséglete is már(befolyásolja a varat minöségét) ezért áltlába már vizhütéses pisztoly vanak nagyobb áramokra 200A felet pl..[#szeret]

000000000

A csőpalást hegesztő "roboton" is pisztolyt építettünk be.
Jobban bírja a Wolfram is !

000000000

Sok melot össze lehetszeni alu hegesztésem ha közöségbe vagyunk (ipartelepen) helyzetben voltunk mind lakatos müheny hozta hozánk kamion tekerauto plato lkatrészeket javitani leszakat ajto zsanér stb... autoszerelöl blokjavitá reped olajtálca..néha kitört alu felni.... de volt gépünk amivel lehetet alut is hegeszteni 250A ac/dc kalocsai gép....

000000000

is ilyen pisztolyt építettünk be.

000000000

igen! még a gáz kilépés is más ez mind befolyásolja a varatot...

000000000

Adott hegesztőroboton a hegesztési varrat alatt is meg van támasztva gázzal.
Jó pár ilyen általunk épített gép működik sok sok éve hibátlanul.
Még egy tűzoltó készülékeket gyártó cégnél is van egy kisebb 500-as.
Szakító próbálnál 60 bár felett szokott kirepedni a tartály.
Talán annyira nem lehet rossza a varrat [#papakacsint]
Kéménycsöveknél meg a csőtágító gép se tudja széttépni a varratot. (hozaganyag nélkül van hegesztve)

svager

Az admin nyitna egy heggesztős topokot csak...[#t201p24363#][#nezze]
Jó lenne ha ezek az informácíok nem tűnnének el a sűlyeszöbe..

vjanos

Azt kérte, hogy valaki küldje el neki a kezdő hozzászólás szövegét.
Technikai oka van, egyszerűbb mint üres topikot nyitni.

svager

Bemásoltam a tegnapi hozzászólások egy részét a semlegesből amivel szerintem lehetett volna kezdeni és elkűldtem,de az nem tetszett neki.[#nemtudom]

fn47xk7ei

Én már nem akarok ezzel foglalkozni mert olyan gyakran előjövő téma : eddig soha nem hegesztett vagy csak alig-alig aztán hirtelen nekiugrik a témának és az egyik legbonyolultabbal kezdené ...nem kezdjük az építkezést atomerőmű építéssel inkább csak egy hátsó kerítés alapozásával indítását javasolnám .

000000000

Igy van !
Alapkő az kell minmum...[#nyes]

jani300

Nekem bóvli 180 amperes , sima pálcához való inverterem van . Sokszor elátkoztam már , szerintem a leragadás védelem szivat , pont akkor korlátozza az áramot amikor odaragad , szerintem nem kéne ...
De más gondom sosem volt vele , nem is váltott még le soha . Bázikussal , öntvénypálcával , alupálcával is hegesztettem már vele . Mi kell még ?
A co az gyenge ,de azért idén is elment két nagydob 0,8 as . Arra akarnék kilukadni hogy pálcás inverter elég lehet barkácsolni . A túl sokoldalú , mindenre jó gépekben nem nagyon hiszek . Elég ha egy valamit tud , de azt tudja hibátlanul ! Elkezdeni ,meg muszáj valahol , majd ha 60 éves lesz biztos mást kérdez ...

jani300

Mindenki tud hegeszteni ! Mondjuk én nem annyira , de ehhez is kellett 40 év ,mire rájöttem :)

fn47xk7ei

Nekem első dolgom a hegesztés megkezdése előtt , hogy a pálca végéről a ragasztót letörlöm papír zsebkendővel így nem ragad le ![#ravasz1]